razor19913 Opublikowano 6 Września 2015 #1 Opublikowano 6 Września 2015 Witajcie. Kilka dni temu założyłem akwarium 112l. Pierwotnie miało być coś z połączenia malawi i morskiego, które bardzo mi się podoba, ale nie stać mnie na nie. Poszukuję pomysłów na obsadę ciekawymi rybami innymi niż pyszczaki. Podrzucie jakieś ciekawe pomysły:) Kamienie to wapień filipiński, czerwony, zielony oraz lawa wulkaniczna czerwona i pąkale Podłoże - żwirek biały o granulacji 1 - 1,5 mm Filtracja - HW - 302 Cytuj
MrJoxton Opublikowano 6 Września 2015 #2 Opublikowano 6 Września 2015 Trochę nie to forum. Mam nadzieję, że nie miałeś w planach łączyć pyszczaki z rybami morskimi, tylko design akwarium morskiego wrzucić do Malawi. Co do obsady to możesz jedynie jednogatunkowe Malawi(np. Ps. saulosi). Cytuj
endriu0 Opublikowano 6 Września 2015 #3 Opublikowano 6 Września 2015 Morskie nie jest takie też bardzo drogie jak się robi wszystko z głową raz a porządnie. Ja stawiam teraz ponad 300l w obiegu z sumpem. W Twoim przypadku 112l nie będzie zbytnio drogie bo taki litraż jest najpopularniejszy i jest po prostu bardzo duży wybór Cytuj
razor19913 Opublikowano 6 Września 2015 Autor #4 Opublikowano 6 Września 2015 Nie, nie... żadnych morskich ryb w malawi:) chodzi o to żeby znaleźć jakieś ciekawe ryby które pasowały by do mojego wystroju ala morskiego:) Cytuj
eljot Opublikowano 6 Września 2015 #5 Opublikowano 6 Września 2015 Przeniosłem do odpowiedniejszego działu. Cytuj
stan Opublikowano 6 Września 2015 #6 Opublikowano 6 Września 2015 Jeżeli szukasz innych ryb niż z jeziora Malawi to nie to forum. Cytuj
endriu0 Opublikowano 6 Września 2015 #7 Opublikowano 6 Września 2015 kup sobie jak wyżej saulosi i będzie dobrze. a co do aranżacji to za 2-3 miesiące będziesz miał ten wapień i piach rudy od glonów Cytuj
kado Opublikowano 6 Września 2015 #8 Opublikowano 6 Września 2015 Nie, nie... żadnych morskich ryb w malawi:) chodzi o to żeby znaleźć jakieś ciekawe ryby które pasowały by do mojego wystroju ala morskiego:) to jedynie Tanganika .... są fajne szczelinowce ; Neolamprologus leleupa, Neolamprologus brichardi, Julidochromis transcriptus itp. jest tego trochę Cytuj
razor19913 Opublikowano 6 Września 2015 Autor #9 Opublikowano 6 Września 2015 Właśnie coś o takie mi chodziło Kado:) ładne, kolorowe i większe możliwości w 112l. A ktoś ma jeszcze jakieś propozycje? Cytuj
Andrzej Głuszyca Opublikowano 7 Września 2015 #10 Opublikowano 7 Września 2015 Właśnie coś o takie mi chodziło Kado ładne, kolorowe i większe możliwości w 112l,. ....bardziej kolorowe to masz w Malawi. Natomiast jeżeli chodzi o wybór do 112l to prawdopodobnie w Tanganice. Przejrzyj galerie ryb z jednego i drugiego biotopu włącznie z opisami i podejmij sam decyzję. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi