Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Kilka dni temu założyłem akwarium 112l. Pierwotnie miało być coś z połączenia malawi i morskiego, które bardzo mi się podoba, ale nie stać mnie na nie.

Poszukuję pomysłów na obsadę ciekawymi rybami innymi niż pyszczaki. Podrzucie jakieś ciekawe pomysły:)

Kamienie to wapień filipiński, czerwony, zielony oraz lawa wulkaniczna czerwona i pąkale

Podłoże - żwirek biały o granulacji 1 - 1,5 mm

Filtracja - HW - 302

post-16374-14695724083362_thumb.jpg

Opublikowano

Trochę nie to forum. Mam nadzieję, że nie miałeś w planach łączyć pyszczaki z rybami morskimi, tylko design akwarium morskiego wrzucić do Malawi. Co do obsady to możesz jedynie jednogatunkowe Malawi(np. Ps. saulosi).

Opublikowano

Morskie nie jest takie też bardzo drogie jak się robi wszystko z głową raz a porządnie. Ja stawiam teraz ponad 300l w obiegu z sumpem.

W Twoim przypadku 112l nie będzie zbytnio drogie bo taki litraż jest najpopularniejszy i jest po prostu bardzo duży wybór ;)

Opublikowano
Nie, nie... żadnych morskich ryb w malawi:) chodzi o to żeby znaleźć jakieś ciekawe ryby które pasowały by do mojego wystroju ala morskiego:)

to jedynie Tanganika .... są fajne szczelinowce ; Neolamprologus leleupa, Neolamprologus brichardi, Julidochromis transcriptus itp. jest tego trochę :)

Opublikowano
Właśnie coś o takie mi chodziło Kado ładne, kolorowe i większe możliwości w 112l
,.

....bardziej kolorowe to masz w Malawi. Natomiast jeżeli chodzi o wybór do 112l to prawdopodobnie w Tanganice. Przejrzyj galerie ryb z jednego i drugiego biotopu włącznie z opisami i podejmij sam decyzję.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.