deccorativo Opublikowano 7 Września 2015 #11 Opublikowano 7 Września 2015 Razor masz trzy drogi do sukcesu. 1/ Napisz na pw do kolegów których znam z biotopu Tanganiki np py1szczak2 lub Patryk1009 zapewne nie odmówią pomocy. Tam w Tanganice masz także muszlowce nawet parka już do baniaczka 50l więc ta 112l to zupełnie spory wybór ryb. 2/ Zarejestruj się na KMT i wtedy ci oficjalnie koledzy z tamtego forum poradzą. 3/ Napisz do Pani Moniki Wisz do Tan-Mala - ona ci doradzi i sprzeda od razu ryby bo baniaczek widzę gotowy na przyjęcie obsady. Cytuj
Patryk1009 Opublikowano 7 Września 2015 #12 Opublikowano 7 Września 2015 to jedynie Tanganika .... są fajne szczelinowce ; Neolamprologus leleupa, Neolamprologus brichardi, Julidochromis transcriptus itp. jest tego trochę Niestety żadna z tych ryb absolutnie nie nadaję się do litrażu jakim dysponujesz nawet nie próbuj bo się srogo rozczarujesz, a w najlepszym wypadku będziesz męczył ryby. Jeżeli chodzi o tanganike w swoim akwarium możesz trzymać ryby popularnie zwane muszlowcami jednak nie są to gatunki kolorowe. Cytuj
MatiK Opublikowano 7 Września 2015 #13 Opublikowano 7 Września 2015 Niestety żadna z tych ryb absolutnie nie nadaję się do litrażu jakim dysponujesz nawet nie próbuj bo się srogo rozczarujesz, a w najlepszym wypadku będziesz męczył ryby. Jeżeli chodzi o tanganike w swoim akwarium możesz trzymać ryby popularnie zwane muszlowcami jednak nie są to gatunki kolorowe. Właśnie też miałem to pisać... Jakby mu się zaczęły mnożyć Neolamprologusy to nie nadążałby z odławianiem i migiem byłoby tam bardzo ciasno a co do wystroju to moim zdaniem, żadna ryba słodkowodna tam nie pasuje, ale to już kwestia gustu... Cytuj
Andrzej Głuszyca Opublikowano 7 Września 2015 #14 Opublikowano 7 Września 2015 Witajcie. Kilka dni temu założyłem akwarium 112l ...to jest wpis kolegi w pierwszym poście. -- dołączony post: 3/ Napisz do Pani Moniki Wisz do Tan-Mala - ona ci doradzi i sprzeda od razu ryby bo baniaczek widzę gotowy na przyjęcie obsady. ... po paru dniach nie będzie gotowy zbiornik na przyjęcie ryb i z tym bym się wstrzymał. Ale może kolega mimo wszystko ma już dojrzałe akwa bo przeniósł z innego. Tego nie wiem .Ale jeżeli nie jest po modnym ostatnio szybkim starcie ani nie jest przeniesione z dojrzałego to bym jednak poczekał i podparł się testami dla pewności. Cytuj
Mortis Opublikowano 7 Września 2015 #15 Opublikowano 7 Września 2015 Takie małe OT, a Ty Andrzeju na forum siedzisz? Nie szukasz pociągu ze złotem? Cytuj
Andrzej Głuszyca Opublikowano 7 Września 2015 #16 Opublikowano 7 Września 2015 Takie małe OT, a Ty Andrzeju na forum siedzisz? Nie szukasz pociągu ze złotem? ....ja już go znalazłem:) Tyle ,że to był opóźniony relacji J.Góra - Wałbrzych z 2005 roku Przepraszam za małe OT. Cytuj
razor19913 Opublikowano 7 Września 2015 Autor #17 Opublikowano 7 Września 2015 Akwarium dojrzewa sobie spokojnie prawie 2 tygodnie, a ja mam akurat czas na kompletowanie obsady... Wystrój rzecz gustu.. Każdy ma swoje zdanie.. Co do ryb nie chcę ich męczyć dlatego skorzystam z Waszej pomocy oraz forum które mi zaproponowaliście... lepiej aby akwarium postało kilka dni puste niż głupio kupować obsadę Cytuj
stan Opublikowano 7 Września 2015 #18 Opublikowano 7 Września 2015 Jeżeli chcesz obsadę z tangi to zapraszamy do KMT ! Cytuj
lukib7 Opublikowano 9 Września 2015 #19 Opublikowano 9 Września 2015 Proponuję wpuścić kilka odmian barwnych gupików i zmienniaków plamistych oraz wielobarwnych. Będzie kolorowo i ruchliwie. Rybki proste w hodowli i bardzo towarzyskie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi