Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Razor masz trzy drogi do sukcesu.

1/ Napisz na pw do kolegów których znam z biotopu Tanganiki np py1szczak2 lub Patryk1009 zapewne nie odmówią pomocy. Tam w Tanganice masz także muszlowce nawet parka już do baniaczka 50l więc ta 112l to zupełnie spory wybór ryb.

2/ Zarejestruj się na KMT i wtedy ci oficjalnie koledzy z tamtego forum poradzą.

3/ Napisz do Pani Moniki Wisz do Tan-Mala - ona ci doradzi i sprzeda od razu ryby bo baniaczek widzę gotowy na przyjęcie obsady.

Opublikowano
to jedynie Tanganika .... są fajne szczelinowce ; Neolamprologus leleupa, Neolamprologus brichardi, Julidochromis transcriptus itp. jest tego trochę

Niestety żadna z tych ryb absolutnie nie nadaję się do litrażu jakim dysponujesz nawet nie próbuj bo się srogo rozczarujesz, a w najlepszym wypadku będziesz męczył ryby. Jeżeli chodzi o tanganike w swoim akwarium możesz trzymać ryby popularnie zwane muszlowcami jednak nie są to gatunki kolorowe.

Opublikowano
Niestety żadna z tych ryb absolutnie nie nadaję się do litrażu jakim dysponujesz nawet nie próbuj bo się srogo rozczarujesz, a w najlepszym wypadku będziesz męczył ryby. Jeżeli chodzi o tanganike w swoim akwarium możesz trzymać ryby popularnie zwane muszlowcami jednak nie są to gatunki kolorowe.

Właśnie też miałem to pisać... Jakby mu się zaczęły mnożyć Neolamprologusy to nie nadążałby z odławianiem i migiem byłoby tam bardzo ciasno ;) a co do wystroju to moim zdaniem, żadna ryba słodkowodna tam nie pasuje, ale to już kwestia gustu... ;)

Opublikowano
Witajcie. Kilka dni temu założyłem akwarium 112l

...to jest wpis kolegi w pierwszym poście.

-- dołączony post:

3/ Napisz do Pani Moniki Wisz do Tan-Mala - ona ci doradzi i sprzeda od razu ryby bo baniaczek widzę gotowy na

przyjęcie obsady.

... po paru dniach nie będzie gotowy zbiornik na przyjęcie ryb i z tym bym się wstrzymał. Ale może kolega mimo wszystko ma już dojrzałe akwa bo przeniósł z innego. Tego nie wiem .Ale jeżeli nie jest po modnym ostatnio szybkim starcie ani nie jest przeniesione z dojrzałego to bym jednak poczekał i podparł się testami dla pewności.

Opublikowano

Akwarium dojrzewa sobie spokojnie prawie 2 tygodnie, a ja mam akurat czas na kompletowanie obsady... Wystrój rzecz gustu.. Każdy ma swoje zdanie..

Co do ryb nie chcę ich męczyć dlatego skorzystam z Waszej pomocy oraz forum które mi zaproponowaliście... lepiej aby akwarium postało kilka dni puste niż głupio kupować obsadę:)

Opublikowano

Proponuję wpuścić kilka odmian barwnych gupików i zmienniaków plamistych oraz wielobarwnych. Będzie kolorowo i ruchliwie. Rybki proste w hodowli i bardzo towarzyskie.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.