harisimi Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor #41 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Mail ze zgodą autora na nieodpłatne wykorzystanie materiałów w zupełności wystarczy a że będą to materiały klubowiczów / użytkowników to takie zgody się pozyska. Cytuj
JemioloSeba Opublikowano 30 Kwietnia 2015 #42 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Dla mnie spoko pomysł ale w granicach 30zł. Wreszcie coś namacalnego dla klubowiczów a czytanie takiej gazetki w kiblu - bezcenne Cytuj
Post_Mortem Opublikowano 30 Kwietnia 2015 #43 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 czytanie takiej gazetki w kiblu - bezcenne Nie można tego inaczej nazwać, aniżeli profanacją ;-) Będzie wniosek o wykluczenie z Klubu :-) :-) :-) Cytuj
spiochu Opublikowano 30 Kwietnia 2015 #44 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 W tym akurat przypadku stowarzyszenie pełniłoby wyłącznie niejako rolę pośrednika w działaniach mających na celu zaspakajanie potrzeb osób związanych z Klubem przy jednoczesnej realizacji celów statutowych stowarzyszenia. Nie miałoby to nic wspólnego z przychodami Klubu. Jako dobrze wyszkolony mąż księgowej napiszę, że pewnie kolega miał na myśli dochód a nie przychód który jest sumą dochodu i kosztów W każdym bądź razie, nawet przy zerowym dochodzie, jednak stowarzyszenie miałoby przychód w postaci innej niż składki a tego już nie wolno. Niestety, stowarzyszenie zwykle to bardzo kiepski twór Wysłane z telefonu Cytuj
pozner Opublikowano 30 Kwietnia 2015 #45 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Ja to sobie wyobrażałem trchę inaczej. Wiadomo, że treści, które znajdą się w takim piśmie nie są w stanie nas raczej zaskoczyć, więc pomyślałem, że takie pismo mogłoby spełniać rolę propagatorską. Dużo pisało się przed wyborami o tym, że klubowicze w swojej większości przystąpili do Klubu z powodów, nazwę to, emocjonalnych (wdzięczność za wiedzę tu zdobytą, swoje zasady, chęć wsparcia działalności Klubu itd. itp.) Dlatego pomyślałem sobie, czy ni dałoby się zorganizować celowej zrzutki (100 osób po ok. 40zł.) i wydrukować te 200szt. 100szt. byłoby dla klubowiczów, kilka eegzemplarzy jako dodatek do nagród w konkursach, reszta rozdana jako materiał propagatorski np. na Zoobotanice. Potrzebna by była oczywiście mobilizacja, dyscyplina i przede wszystkim chęci. Myślę, że taki wydatek raz, lub nawet dwa razy w roku nie jest zbyt obciążający. Pewnie to utopia, biorąc pod uwagę frekwencję w wyborach. Zgadzam się z Eddem, to rzadna dla nas atrakcja, ale fajny "gadżet", no i przyjemniej i wygodniej jest chyba dać do przejrzenia odwiedzającym nas znajomym takie pismo, niż sadzać ich przed kompem i przerzucać stron. Można teteż pokazać kolegom w pracy. Może się mylę, gdyż też jestem dinozaurem Cytuj
harisimi Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor #46 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Poczekajmy na wyniki ankiety. Do osób , które się z deklarują można dodać 10-12 szt. ( Tom i KM ). Da to również skalę zainteresowania. Nie ma szans aby zebrać 100 darczyńców IMHO of kors. Cytuj
Andrzej Głuszyca Opublikowano 30 Kwietnia 2015 #47 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 W takim razie na samym początku określcie, że sondaż dotyczy TYLKO klubowiczów. ...jeżeli jasno się tego nie określi to jestem przekonany ,że za parę postów czytający nie będą wiedzieli czy dotyczy to tylko klubowiczów czy też użytkowników a cały sondaż może okazać się przekłamany . Jestem użytkownikiem ale jestem w sondażu na tak . I teraz zgodnie a sugestiami kolegów ,że ma dotyczyć to tylko klubowiczów to już mój głos przekłamuje wynik. Stąd popieram bardzo to co napisał Demasoni: trzeba jasno określić kogo to dotyczy bo pewnie już niektórzy czytający mają mętlik. ..a może warto wyodrębnić sam sondaż tak aby tylko oddać tam głos bez możliwości pisania? A pisać możemy sobie tutaj... Cytuj
pozner Opublikowano 30 Kwietnia 2015 #48 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Poczekajmy na wyniki ankiety. Ankieta dotyczy wszystkich, klubowiczów i użytkowników, a ja niepotrzebnie wyskoczyłem ze swoim postem. Sorry Cytuj
harisimi Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor #49 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Od startu ankieta została już w pierwszym zdaniu określona jako otwarta dla użytkowników i klubowiczów. Do tego umieszczona w dziale poza działalnością klubową. Opisałem dokładnie to w poście nr 1. Napisałem nawet dlaczego ☺. Teraz jeszcze przykolorowałem. Panowie wystarczy przeczytać to nie było małym drukiem ☺ Cytuj
seemann Opublikowano 30 Kwietnia 2015 #50 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Teraz jeszcze przykolorowałem. teraz to dopiero nic nie widać zmień kolor Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi