Skocz do zawartości

Wydanie gazety klubowej/ rocznik/ ankieta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem zdecydowanie za.

Dla jednego gazeta jest be, a dla innego czat.

W sumie dobrze, bo życie jest ciekawsze.

Mój podział: mbuna -10%, non-mbuna - 90%, predatorki - 0%

IMHO sprawiedliwy: mbuna -50%, non-mbuna - 40%, predatorki - 10%

Ale i tak wszystko zależałoby od jakości nadających się do opublikowania treści.

Jakby co - jestem klientem na 100%.

Opublikowano

Co do formy prawnej - nie jestem Wojtku przekonany to o czym mówisz, jeżeli klub zbierze pieniądze na gazetę od 200 klubowiczów, zapłaci za 200 gazet i zajmie się dystrybucją to jest to niewątpliwie działalność statutowa stowarzyszenia, jakim jest krzewienie i propagowanie akwarystyki. Klub nie zarobi ani złotówki więc przychodu niezgodnego z prawem nie będzie.

Opublikowano

W związku z tym, że byłbym zapewne redaktorem naczelnym ☺, to informuje, że w gazecie byłyby treści nie tylko dotyczące ryb ale zapewne jakiś art techniczny ( np. system narurowy, oświetlenie Led ), reportaż np z ZB, może coś jeszcze no i opisy gatunków oraz fotki.

Opublikowano

o czym wy piszecie? dzielicie skórę na niedźwiedziu.

Materiałów nie ma, a Wy ile ma być tego, czy tamtego.

Gdy będzie taki nadmiar zdjęć, materiałów, artykułów że trzeba będzie dzielić materiał na kilka to ok, ale najpierw zbierzmy chętnych do pisania

• Dziękuję 2
Opublikowano
Co do formy prawnej - nie jestem Wojtku przekonany to o czym mówisz, jeżeli klub zbierze pieniądze na gazetę od 200 klubowiczów, zapłaci za 200 gazet i zajmie się dystrybucją to jest to niewątpliwie działalność statutowa stowarzyszenia, jakim jest krzewienie i propagowanie akwarystyki. Klub nie zarobi ani złotówki więc przychodu niezgodnego z prawem nie będzie.

Też tak uważam - wpłaty dokonywane przez Klubowiczów na zakup gazet nie miałyby nic wspólnego z finansowaniem działalności stowarzyszenia i nie można byłoby ich traktować jako przychodu Klubu. Oprocentowanie rachunku bankowego na poziomie 0% nie wygeneruje żadnego zysku po stronie Klubu w związku z czasowym zasileniem rachunku klubowego środkami służącymi do sfinansowania zakupu gazet i kosztów wysyłki.

Można byłoby ewentualnie rozważyć założenie subkonta do rachunku bankowego, na którym księgowane byłyby kwoty nie będące składkami członkowskimi, a służące do realizacji celów statutowych stowarzyszenia.

Oczywiście taki algorytm postępowania mógłby dotyczyć wyłącznie osób o statusie Klubowicza.

Niemniej jednak z ostrożności i "dmuchając na zimne" można było to rozwiązać tak jak Wojtek zaproponował, bo to pozostaje w jego gestii jako sternika KM ;-)

dołączony post:

Co z tego, że teraz się zadeklaruję na tak - niezależnie od ceny - skoro po zweryfikowaniu zawartości odstąpię od wcześniejszej deklaracji ?

Ktoś przez takie niuanse może zostać "z ręką w nocniku".

Ankieta ma charakter sondażowy. Należy wychodzić z założenia, że ludzie są na tyle poważni, że jeśli się zdeklarują to dotrzymają słowa.

Niemniej jednak deklarowanie się przez osoby, które nie zamierzają przystąpić do Klubu Malawi faktycznie na ma sensu, bo takie osoby i tak nie będą mogły skorzystać z tej propozycji.

Opublikowano

Chciałbym przypomnieć, że jedynym źródłem finansowym z którego stowarzyszenie zwykle może mieć pieniądze są składki członkowskie. Wg mnie taka definicja wyklucza zbieranie kasy na gazetę przez stowarzyszenie nawet jeśli nie będzie na tym zarobku.

Wysłane z telefonu

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.