Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie jak radzi Andrzej i Timi. Połącz poziomowanie z wyłapaniem całej obsady i oddaj ją do zoologa w zamian za 10 maluchów Saulosi. To dość popularny gatunek więc nie powinno być kłopotu z dostępnością. Z 10 młodych po jakimś czasie będziesz w stanie zostawić sensowny harem 1+4 ale o to się na razie nie martw.

Opublikowano

No to przy najbliższej wymianie wody muszę się tym zająć. Dzięki za cenne informacje :) zanim jednak to zrobię to najlepszym rozwiązaniem byłoby w końcu kupić jakieś większy zbiornik i robić wszystko od podstaw.

Opublikowano
...napiszę dla jasności...Poziomujesz szafkę czyli kliny pod szafkę a nie pod akwa.

No tak bo akwarium może pęknać. No ale szafkę muszę też od połowy poziomować.

Opublikowano

Mam już jedno akwa na oku i jutro muszę tam dzwonić żeby się dogadać,bo cena atrakcyjna jak za 240l z szafką i pokrywą bo tylko 350zł.

Uprzejmie proszę o prowadzenie w tym wątku dyskusji na tematy, które swoim zakresem nie wykraczają poza ramy działu "Przedstaw się i swoje akwarium". Jeżeli autor wątku jest zainteresowany uzyskaniem porad lub informacji, które wykraczają swoim zakresem poza ramy tego działu proponuję założenie odrębnych wątków we właściwych działach forum.

Post_Mortem

Opublikowano

No i stało się. Dziś dobiłem targu i kupiłem większe akwarium 240l o kształcie fali,wraz z szafką oczywiście. Muszę tylko szafkę przemalować bo nijak nie pasuje mi do mebli w pokoju,ale nie wiem jakiej farby użyć na płytę meblową. Dodaje jedną fotkę jak wygląda teraz przed całym zabiegiem. 1dbb934f3fde97cff81780a241bc8a3a.jpg