Skocz do zawartości

HISTORYCY POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę pomóżcie mi w tym zadaniu, szukałem w necie i w książce, ale nigdzie nie pisze. Pomocy :!: Chodzi o liczbę ludności i o powierzchnię Rzeczypospolitej obojga narodów, osobno powierzchnię i liczbę ludności Polski a osobno Litwy. Na necie i w książkach piszę całkowita powierzchnia, ale nie ma tego podziału.

Opublikowano

Gdybyś podał jeszcze w jakim czasie - roku lub przynajmniej wiek, pomogłoby w poszukiwaniach. Granice tej Rzeczypospolitej, która Cię interesuje, miały to do siebie że niezwykle często się zmieniały, co za tym idzie i liczba ludności:)

Opublikowano

a nie uważasz ze oprócz internetu istnieje coś takiego jak książka ?

biblioteki stoją otworem.

Po drugie wyrażenie obojętne w jakim okresie możesz podać obojętne jakie cyfry:

np. 280 000 km2 litwa

511 000 km2 Korona

bo kto to sprawdzi ?

Opublikowano

Przepraszam, że się wtrącam ale… Napisał kolega, że daleko dla niego i basta. Kilometr czy dwadzieścia myślę, ze znaczenia nie ma. Ważne, że kolega zwrócił się do (jak myślał) kolegów o pomoc. Po to ich się ma i po to też jest Internet w domu, żeby pupy nie ruszać, a jednak daną sprawę załatwić. Jeśli ktoś kogoś nie lubi to niech napisze wprost, a nie zaciemnia obraz i jakieś liczenie kilometrów, odsyłanie do książek (mimo tego, że kolega Lenek już na początku zaznaczył, że w książkach nie znalazł).

Lenku, ja niestety też nie potrafię Ci odpowiedzieć na to pytanie, tylko trochę mnie wnerwiło podejście do Twego pytania – dlatego to piszę.

Strażnik moralności :D . Sławek

Opublikowano

ehh... google sie popsuło?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Rzeczpospo ... rod%C3%B3w

pierwszy traf ... pozniej ---> tzw czytanie ze zrozumieniem :)

przeczytaj od góry do dołu (dwa razy) tu dodaj, tu odejmij i masz wszystko nawet z bibliografią...

w Internecie jest wszystko - jak kto ktoś mądry kiedyś powiedział :

NIE WAŻNE ILE WIEM, WAŻNE JAK SZYBKO POTRAFIĘ TO ZNALEŹĆ