misiek-1984 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 #11 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 U mnie skały dopiero zaczynają się pokrywać glonem. Może wypowiedzą się osoby, które je mają bądź miały
r3b Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor #12 Opublikowano 10 Lipca 2015 Początek wygląda jak u mnie... Moim zdaniem to Okrzemki. Ja, ponieważ znudziły mi się już fioletowe glony biorę się powoli za hodowle zielonych zgodnie z instrukcją która jest na forum
prezesik25 Opublikowano 26 Listopada 2019 #14 Opublikowano 26 Listopada 2019 (edytowane) No u mnie przy dwóch świetlówkach 30W oprócz zielonych glonów zaczęły pojawiać się sinice, ale koloru ... brunatnego. Zaczęły pokrywać piasek i kamienie. Sam z ciekawości sprawdzałem, jaka jest ich konsystencja, no i powiem tak: były miękkie, nie trzymały się skał, była to plecha, która śmierdziała stęchlizną po roztarciu w palcach. Ostatecznie zrezygnowałem z zielonych glonów, na sinice zastosowałem chemię, a świecę teraz jedną białą świetlówką 30W do połowy przyciemnioną. Przynajmniej anubias się utrzymuje, bo nie zarasta glonem. Edytowane 26 Listopada 2019 przez prezesik25
Kuba p Opublikowano 15 Października 2024 #15 Opublikowano 15 Października 2024 Wydaje mi się że fioletowe glony w akwariach to coś nowego i niesamowitego bo słyszałem o nich że to są jakieś algi ale nie wiedziałam że one w normalnej wodzie wodzie mogą rosnąć jeśli to te nowe algi to ja nie wiedziałam o tym W dniu 24.11.2019 o 22:08, Jusza napisał(a): Coś jest w tych fioletach... Te są ciemniejsze niż u mnie
Rekomendowane odpowiedzi