r3b Opublikowano 7 Kwietnia 2015 #1 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Cześć, różne już glony widziałem w akwarium, ale te mnie normalnie zaskoczyły. Od jakiegoś czasu na kamieniach pojawiają się fioletowe naloty... Macie pomysł co to jest? PS.W sumie to nawet mi się podobają, tylko czy nie są szkodliwe dla ryb? 1
luk5007 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 #2 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Hmm pewny nie jestem ale to chyba będą krasnorosty...
jaca303 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 #3 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Mi to wygląda na brunatnice a kolor to pewnie zależny od światła jakie masz.
r3b Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor #4 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Akwarium jest oświetlone przez LEDy Aquaela. W zasadzie od jakiegoś czasu już mam te glony a ryby wyglądają zdrowo tak więc pewnei zostawię je w spokoju, bo są całkiem ładne:)
Kshyhu87 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 #5 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Jeśli zaczną przeszkadzać to ślimaki military helmet szybko się z tym rozprawią :-)
JemioloSeba Opublikowano 8 Kwietnia 2015 #6 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 U mnie też mam porośnięte kamienie tym glonem. To bardziej brunatnice niż krasnorosty bo te drugie też mam i wyglądają inaczej. Jak Ci nie przeszkadzają to zostaw bo są piękne i nie rozrastają się jakoś drastycznie. Rybą też na pewno nie zaszkodzą a wręcz pomogą
misiek-1984 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 #7 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Witam Odświeżę trochę temat. Jak wygląda u Was obecnie sytuacja z filetowymi glonami? Dziś zauważyłem w moim akwa takie same.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 28 Kwietnia 2015 #8 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Dziś zauważyłem w moim akwa takie same. Misiek..bo się o nich tu naczytałeś to i Twoje akwa się zaraziło ))
misiek-1984 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 #9 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Coś w tym może być chociaż bardziej podejrzewałbym Nitro Guard Bio Cubes. Kostki zaczęły śmigać i nagle w akwa pojawiła sie purpurowa piękność
Olobolo Opublikowano 28 Kwietnia 2015 #10 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Gdybym już miał akwarium to bym poprosił o wysyłkę tych glonów i gotów bym był słono zapłacić!!!!!! Są cudne!!
Rekomendowane odpowiedzi