Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie rozumiem co ma piernik do wiatraka. Jak wniesie w całości to i wyniesie. Szkła nie przybędzie jak będzie stało w domu.

Opublikowano
Nie rozumiem co ma piernik do wiatraka

...ma to ,że z wiatraka jest mąka a z mąki piernik:) A tak poważnie to nie będzie logistycznie nic prostego przeprowadzka z takim szkłem . Co innego wziąć małe pod pachę ..Ale to już zmartwienie będzie miał Olo na przyszłość. I wierze ,że da radę!

Opublikowano

Myślałem nad tym. Nie chcę napisać czegoś głupiego bo od 6 do 21 w pracy byłem.

Jeśli napisze cos śmiesznego to wybaczcie. Gdybym sie przeprowadzał to ryby daje do wanny. Akwarium przewoze i potem ryby. Nie wiem czy to jest mądry pomysł ale innego nie wymyśliłem od 3 miesięcy. Na razie nie myśle o wyprowadzce. Jest tez opcja kupienia tego mieszkania. Ale na razie za wcześnie na takie decyzje.

Opublikowano

Jak Masz miłych sąsiadów to ok Norma jest 500 kg na m 2 Nie szukam dziury w całym Nie czepiam się szczegółu ale chyba nie wolno legalnie postawić takiego baniaka .Oczywiście ja bym to zbagatelizował nie takie postawiłem w blokach Ale miałem przypadek że gościu chciał legalnie i 150 x 60 nie dostał zgody Nie mam ochoty Ciebie niepokoić piszę żebyś wiedział . Osobiście kibicuję tym bardziej że ma być non mbuna Pozdrawiam i powodzenia życzę w realizacji marzeń niech się spełniają

• Dziękuję 1
Opublikowano

Czytałem na forum, ze spokojnie można stawiać praktycznie każdy zbiornik. Ponoć nie było jeszcze przypadku żeby sie sufit zawalił.

Wanna przeciez tez ilestam litrów ma. No właśnie... ile taka wanna litrów ma...

Opublikowano
Czytałem na forum, ze spokojnie można stawiać praktycznie każdy zbiornik. Ponoć nie było jeszcze przypadku żeby sie sufit zawalił.

Wanna przeciez tez ilestam litrów ma. No właśnie... ile taka wanna litrów ma...

Zawalić się może nie zawali :) Ale u sąsiadów niżej mogą pojawić się mikropęknięcia, rysy itp na suficie, jakby mieli podwieszany sufit to nawet nie widzieliby :)

Ja dla swojego świętego spokoju poszedłem do Spółdzielni z podaniem o wydanie zezwolenia, pogadałem z inspektorem i powiedział, że mogę zamawiać baniak (zaznaczył tylko, że przyszłe nóżki stelaża muszą stać na "blaszce" min 15mm grubości 15x15cm).

Dzięki temu będę spał spokojnie, ale moje będzie nieco mniejsze od Twojego :)

Sorki za OT

• Dziękuję 1