Skocz do zawartości

Naprawa aparatu firmy Canon, ma to sens ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj miałem czarny dzień :(. Nie dość, że rozchorowały ryby to jeszcze zepsuł aparat Canon eos 450. Straszna lipa. Już od pewnego czasu potrafił nie otworzyć lampy a teraz przestał pracować. Chyba AF bo aparat może ostrzy tylko ręcznie kręcąc obiektywem, po naciśnięciu przycisku słychać tylko krótkie cyknięcia i nic się nie dzieje. Czy ktoś może mi coś powiedzieć na ten temat. Czy może wie co to może być ? Czy sensownie ( ze względów finansowych ) jest dać to do naprawy? Czy wiecie gdzie się takie rzeczy naprawia ?

Opublikowano

3 lata temu wysyłałem do naprawy Canona PowerShot IS... padła mi matryca. Wysyłałem do Warszawy tylko teraz nie pamiętam czy to ta sama firma którą podał kolega kessey. Coś mi nazwa mówi ale to po powrocie z pracy musiałbym sprawdzić. Za cały interes zapłaciłem ok 330zł. Wszystko przebiegło szybko i sprawnie. Po wysłaniu aparatu najpierw otrzymałem informację o usterce i wycenę naprawy, tak że można było zdecydować czy się kalkuluje.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Serwis producenta będzie na pewno najdroższy, czy najlepszy? ;)

Serwis standardowo wygląda tak, że oddajesz, robią wycenę i czekają na Twoją decyzję.

Opublikowano

Zanim gdziekolwiek wyślesz przerób to:

- przywracanie ustawień fabrycznych,

- połączenie z baterią ( sprawdź i wyczyść styki ),

- nowa lub inna bateria,

- inny obiektyw (AF mają w obiektywie),

- odłącz obiektyw i delikatnie przedmuchaj body od strony luster,

- dobrze wysusz body ( nawet na podkładce na kaloryferze ),

- zmień soft.

Powodzenia.

• Dziękuję 1
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.