harisimi Opublikowano 27 Marca 2015 #1 Opublikowano 27 Marca 2015 Wczoraj miałem czarny dzień . Nie dość, że rozchorowały ryby to jeszcze zepsuł aparat Canon eos 450. Straszna lipa. Już od pewnego czasu potrafił nie otworzyć lampy a teraz przestał pracować. Chyba AF bo aparat może ostrzy tylko ręcznie kręcąc obiektywem, po naciśnięciu przycisku słychać tylko krótkie cyknięcia i nic się nie dzieje. Czy ktoś może mi coś powiedzieć na ten temat. Czy może wie co to może być ? Czy sensownie ( ze względów finansowych ) jest dać to do naprawy? Czy wiecie gdzie się takie rzeczy naprawia ? Cytuj
kessey Opublikowano 27 Marca 2015 #2 Opublikowano 27 Marca 2015 Czy naprawa ma sens to nie wiem. Mozesz zadzwonić do tych: https://m.facebook.com/FototechSerwis I zapytać co i jak. Są z Warszawy, ale chyba przyjmują do naprawy aparaty zdalnie. Mam ich dodanych na fejsie i od czasu do czasu pokazują co naprawili. Nie korzystałem póki co ;-) 1 Cytuj
Kriso Opublikowano 27 Marca 2015 #3 Opublikowano 27 Marca 2015 3 lata temu wysyłałem do naprawy Canona PowerShot IS... padła mi matryca. Wysyłałem do Warszawy tylko teraz nie pamiętam czy to ta sama firma którą podał kolega kessey. Coś mi nazwa mówi ale to po powrocie z pracy musiałbym sprawdzić. Za cały interes zapłaciłem ok 330zł. Wszystko przebiegło szybko i sprawnie. Po wysłaniu aparatu najpierw otrzymałem informację o usterce i wycenę naprawy, tak że można było zdecydować czy się kalkuluje. 1 Cytuj
stan Opublikowano 27 Marca 2015 #4 Opublikowano 27 Marca 2015 Musisz zapytać w serwisie canona bo z tego co się orientuje to canon na Polskę ma bardzo sprawny serwis w porównaniu do Nikona. http://www.canon.pl/support/consumer_products/services_locator/ 1 Cytuj
harisimi Opublikowano 27 Marca 2015 Autor #5 Opublikowano 27 Marca 2015 Tyle, że serwis aparatów jest tylko w Warszawie, chyba że czegoś nie umiem wyczytać. Cytuj
Kriso Opublikowano 27 Marca 2015 #6 Opublikowano 27 Marca 2015 Chyba tak właśnie jest, kiedy ja szukałem też się okazało, że tylko Warszawa. Cytuj
stan Opublikowano 27 Marca 2015 #7 Opublikowano 27 Marca 2015 Tak Wojtku jest w Warszawie i nic innego Ci nie pozostaje jak tam właśnie wysłać. Oczywiście wpierwej wykonaj telefon co i jak. Cytuj
kessey Opublikowano 27 Marca 2015 #8 Opublikowano 27 Marca 2015 Serwis producenta będzie na pewno najdroższy, czy najlepszy? Serwis standardowo wygląda tak, że oddajesz, robią wycenę i czekają na Twoją decyzję. Cytuj
Jargos Opublikowano 27 Marca 2015 #9 Opublikowano 27 Marca 2015 Polecam gościa z olsztyna, naprawiał mi aparaty z roboty, po niezłych dzwonach. https://plus.google.com/108068373974978698062/about 1 Cytuj
MALAWI MBUNA WORLD Opublikowano 27 Marca 2015 #10 Opublikowano 27 Marca 2015 Zanim gdziekolwiek wyślesz przerób to: - przywracanie ustawień fabrycznych, - połączenie z baterią ( sprawdź i wyczyść styki ), - nowa lub inna bateria, - inny obiektyw (AF mają w obiektywie), - odłącz obiektyw i delikatnie przedmuchaj body od strony luster, - dobrze wysusz body ( nawet na podkładce na kaloryferze ), - zmień soft. Powodzenia. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi