marek_z_81 Opublikowano 12 Maja 2015 #31 Opublikowano 12 Maja 2015 Bardzo przyjemny baniaczek. Sądząc po komentarzach na YT spodobał się również anglojęzycznej widowni
jaraspol Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor #32 Opublikowano 25 Listopada 2015 Witam. Stan aktualny mojego akwarium. Dzięki forum i wiedzy na nim wchłoniętą na razie bez większych przygód i ekscesów, ryby chyba rozwijają się prawidłowo. Malawi 200l - YouTube Pozdr
maqus Opublikowano 25 Listopada 2015 #33 Opublikowano 25 Listopada 2015 Hej. Akwarium ładne. Czy masz pewność, że Saulosi są F1? Samiec beta ma z 8 pasków i bardziej wygląda na Corala. A ktoś wspominał tutaj na forum, że swojego czasu dr Pawlak "popsuł" trochę Saulosi.
stan Opublikowano 25 Listopada 2015 #34 Opublikowano 25 Listopada 2015 To na bank nie jest saulosi tylko jakaś krzyżówka ala coral czy co innego (bastard). Kurde właśnie przez tego typu podejście do naszych ryb czyli krzyzowanie ich na potęgę mamy to co mamy w co niektórych gatunkach czyli wielkie G.
jaraspol Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor #35 Opublikowano 25 Listopada 2015 He he i niby z pewnego źródła a wyszło szambo no nic pokochałem jak swoje hehe przynajmniej nie zdychają
egon44 Opublikowano 25 Listopada 2015 #36 Opublikowano 25 Listopada 2015 Baniak fajnie się prezentuje,sam posiadam taką samą tapetę jak i obsadę
timi-akwaria.pro Opublikowano 25 Listopada 2015 #37 Opublikowano 25 Listopada 2015 Samiec beta ma z 8 pasków Promocyjna sztuka:) Trzy paski gratis:)
jaraspol Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor #38 Opublikowano 17 Grudnia 2016 (edytowane) Witam. Akwarium funcjonuję, bedzie już ponad 1,5 roku. Co się zmieniło: Filtracja to kaseciak oparty na AQUAEL POMPA CIRCULATOR 2000 Oświetlenie to 6 modułów led 1,4 W 11000k + 5 niebieskich Obsada : Posiadałem Iodotropheus sprengerae ale były słabej jakości i nie zachwycały plus Saulosi z Torunia od dr. Pawlaka, rdzawe zamieniłem na Chindongo saulosi od Aqua africa gdańsk 1+5 (styczeń 2016). Początkowo samcem alfa był samiec którego posiadam od samego początku (od dr.Pawlak), a samiec z Gdańska miał dosyć ciężki żywot regularnie przegrywając walki, ale podrósł i jakiś tydzień temu ku mojemu zadowoleniu przejął władze w akwarium. Walki odbywają się w dalszym ciągu ale samiec (f1 heh trzy paski gratis) siedzi teraz w okolicach kaseciaka i się nawet nie wychyli poza niewidzialną linię Edytowane 17 Grudnia 2016 przez jaraspol
jaraspol Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor #39 Opublikowano 2 Lutego 2019 Witam. Przez chwilę pobłądziłem w inne biotopy, ale to nie było to, ciągle czegoś brakowało. Postanowiłem wrócić do biotopu Malawi. Akwarium 200l, filtr kasetowy na pompie Aquael turbo 1500, kamienie jakiś łupek, piasek z Wisły. Obsada na chwilę obecną 9 szt. Chindongo saulosi niewiadomego pochodzenia, w przyszłym tygodniu dokupuję 12 szt z Fish Magic. Więc obsada jednogatunkowa. Pytanie czy nie za dużo gruzu nawrzucałem ?
jaraspol Opublikowano 27 Października 2019 Autor #40 Opublikowano 27 Października 2019 (edytowane) post do usuniecia Edytowane 27 Października 2019 przez jaraspol
Rekomendowane odpowiedzi