Bezprym Opublikowano 7 Marca 2015 #61 Opublikowano 7 Marca 2015 No i przy okazji dzięki fish magic mamy odpowiedź co do genezy powstania gatunku fire fish.
fish_magic Opublikowano 7 Marca 2015 #62 Opublikowano 7 Marca 2015 Opowiem jaszcze jedną historię.Kilka lat temu chciałem sprowadzić z Niemiec Lwandę red fin.Nigdzie więcej nie była dostępna.Jak tylko dowiedzieli się że ryba pojedzie do Polski tak stop ryby nie ma(tak było w trzech miejscach).Wkurzyli mnie tym.Postanowiłem pokombinować sam.Skrzyżowałem samca lwandy z samicą burgunda no i wyszła mi lwanda red którą teraz mam.
wojtas1500 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor #63 Opublikowano 7 Marca 2015 Tzn. Ja nic złego nie widzę w krzyżowaniu np.dziś fryeri wytarł mi moori;) do krzyżówek zbędna jest ręka człowieka i nagrałem filmik niestety nie dowiem się co z tego wyjdzie bo jutro oby dwa gatunki opuszczają mój zbiornik. I jutro postaram się usunąć tą ikre z pyska bo nie wiem czy nabywca nie popchnie tego dalej jeśli wogóle coś z tego będzie;) Tylko ludzie zajmujący się tym mają konkretne cele do osiągnięcia;)
fish_magic Opublikowano 7 Marca 2015 #64 Opublikowano 7 Marca 2015 Fryeri to dziwka z Malawi. Popłynie z każdym.
wojtas1500 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor #65 Opublikowano 7 Marca 2015 Ale to trwało 10min i moori nazwał bym tak samo;)
greghor Opublikowano 7 Marca 2015 #66 Opublikowano 7 Marca 2015 Tzn. Ja nic złego nie widzę w krzyżowaniu np.dziś fryeri wytarł mi moori;) do krzyżówek zbędna jest ręka człowieka i nagrałem filmik niestety nie dowiem się co z tego wyjdzie bo jutro oby dwa gatunki opuszczają mój zbiornik. I jutro postaram się usunąć tą ikre z pyska bo nie wiem czy nabywca nie popchnie tego dalej jeśli wogóle coś z tego będzie;) Tylko ludzie zajmujący się tym mają konkretne cele do osiągnięcia;) I Ty robisz z siebie tutaj jakąś wyrocznie w kwestii męczenia ryb. ROTFL.
wojtas1500 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor #67 Opublikowano 7 Marca 2015 Greghor może jaśniej i gdzie ja robie z siebie wyrocznie?
danielj Opublikowano 8 Marca 2015 #68 Opublikowano 8 Marca 2015 Bez urazy dla nikogo, a potem się dziwicie, że wolę ryby z odłowu.... To a propos krzyżowania gatunków. A z tego co wiem to azjatycka linia FF wyszła ze skrzyżowania Maleri z M.estherae red red.
fish_magic Opublikowano 8 Marca 2015 #69 Opublikowano 8 Marca 2015 Bez urazy dla nikogo, a potem się dziwicie, że wolę ryby z odłowu.... Jedni wolą coś naturalnego choć nie zawsze ładnego a inni coś pięknego i niespotykanego choć nie naturalnego.
Rekomendowane odpowiedzi