Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kado, nie chciałem Cię urazić

Opisy są różne, np. tutaj

http://polskiled.com.pl/pl/p/Modul-G...ialy-Zimny/725

jest napisane, że to 3 diody 5050 i 63lm, więc albo jest błąd albo...

Bo nie ma siły, żeby jedna dioda więcej dawała w sumie moduł o sile 150 czy 170lm.

Tutaj jest stare zdjęcie i opis, tylko tytuł jest aktualny, kiedyś dzwoniłem do gościa jak robiłem oświetlenie do kotnika, tak właśnie mi powiedział i się potwierdziło jak przyszła paczka ;)

Opublikowano

Jak czytam te posty to dochodzę do wniosku, że większość niż połowa sprzedawców albo ma opis zły modułu, albo rodzaj i robią nas w "balona".:) Wychodzi na to, że przed zamówieniem najlepiej zadzwonić do sprzedawcy i się upewnić.

Coś takiego znalazłem http://www.avilo.pl/pl/206-samsung-modu%C5%82-led-5630-3-diody-bia%C5%82y-zimny-9000483.html

Kupując 20szt (a z reguły podobną ilość kupujemy ) wychodzi 3,4zł sztuka. Jeśli dane są prawdziwe 1,4W IP67 160st a model modułu faktycznie 5630 to myślę, że cena jest rewelacyjna...

Chyba, że się mylę...;)

Opublikowano

Jakoś do mnie nie przemawia ten link kolego Jeffik. Jeżeli zagłębisz się w specyfikację, to zauważysz że moduły trzy ledowe dają 120 lumenów. A z tego linku który Ty podajesz 4 sztuki dają 84lumeny. Gdzieś jest pomyłka. Znając życie znowu jest nie zmieniony opis. Seba testuje moduły czterodiodowe i w opisie tychże modułów jet 180lumenów

Opublikowano
Jakoś do mnie nie przemawia ten link kolego Jeffik. Jeżeli zagłębisz się w specyfikację, to zauważysz że moduły trzy ledowe dają 120 lumenów. A z tego linku który Ty podajesz 4 sztuki dają 84lumeny. Gdzieś jest pomyłka. Znając życie znowu jest nie zmieniony opis. Seba testuje moduły czterodiodowe i w opisie tychże modułów jet 180lumenów

Przepraszam za OT ale małe sprostowanie

Sławek właśnie o tym napisałem:)

Chodziło mi o to że tak jak Jurgen pisał o poprzednich ledach ze złym opisem tak tu jest też zły opis Moduł pokazany jest 5630 a opis jest z 5050 i dlatego "mógłby jeszcze tutaj" kolega Jurgen zadzwonić w tej sprawie o poprawienie opisu...

Dlatego tak jak piszesz jest na 100% błąd w opisie...

Opublikowano

warto by te rozbieżności podsumować ; jak kupujecie diody 5050 to powinna dioda wygladac tak : kwadratowa z kółkiem w środku, a diody 5630 i 5730 prostokąt

post-15858-14695722443628_thumb.jpg

post-15858-14695722444316_thumb.jpg