stan Opublikowano 3 Marca 2015 #51 Opublikowano 3 Marca 2015 Tak ponieważ te ryby są odpowiednie do każdej obsady. To taki ,,dodatek" nie mający wpływu na resztę obsady. 1
MatiK Opublikowano 3 Marca 2015 #52 Opublikowano 3 Marca 2015 A, że się tak podepnę, co z ich rozmiarem i przede wszystkim, gdzie je dostać? 1
stan Opublikowano 3 Marca 2015 #53 Opublikowano 3 Marca 2015 Ja mam jak to mawiał klasyk ,,szczury tanganickie" ;-) , ale dostanie naszego malawijskiego to juz sztuka i sam na nie poluję. Z tego co pamiętam to mieli je swojego czasu z Tan malu. A dorastają te nasze do jakiś 20cm. 1
wojtas1500 Opublikowano 3 Marca 2015 #54 Opublikowano 3 Marca 2015 Imrahil weź po dwa samce aulonocar z każdego gatunku i po dwie samice bo więcej samic nie trzeba.Ja mam nawet w parach i problemu nie ma:) zawsze lepiej później zrobić selekcje niż dorzucać nowe ryby...najlepiej chować od małych;) -- dołączony post: No ja swego czasu miałem giętkozęby dwie sztuki są śmieszne bo fajnie żerują brzuchem do góry ale fajny dodatek 1
lmrahil Opublikowano 3 Marca 2015 Autor #55 Opublikowano 3 Marca 2015 Dziękuję Panowie za odpowiedzi. Mogą być wszystkie ryby w rozmiarach ok 4cm czy tak jak napisał ktoś wcześniej by Saulosi były powiedzmy te 5 cm?
lmrahil Opublikowano 3 Marca 2015 Autor #57 Opublikowano 3 Marca 2015 Tak wiem. Moje pytanie odnosiło się co do wielkości aulonocar a Saulosi w 1 zbiorniku by nie było morderstw
wojtas1500 Opublikowano 3 Marca 2015 #58 Opublikowano 3 Marca 2015 Aulonki samce okolo14-15cm u Ciebie większe raczej nie urosną a weź takie żeby rozpoznać płeć.U ff bardzo wcześnie można rozpoznać po barwie 1
harisimi Opublikowano 3 Marca 2015 #59 Opublikowano 3 Marca 2015 Tak jak wspomniałem wcześniej kup trochę większe Aulonki. Jeśli saulosi są w cenniku 4-5 cm to Aulonocara winny mieć 5-6 cm. 1
lmrahil Opublikowano 3 Marca 2015 Autor #60 Opublikowano 3 Marca 2015 A co z Saulosi, mogą być tej samej wielkości co aulonocary( przy zakupie)? O to mi właśnie chodziło harisimi, dziękuję.
Rekomendowane odpowiedzi