Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A to cwaniaczek idzie systemem na Pande ;) czyli Pan da ;) rozumiem ze mała głodówka tez nic nie daje ? W takim razie co mogło by spełnic moje oczekiwania a jednocześnie mógłbym zapewnic warunki takowemu drapieżcy bo skłaniam sie w te stronę aby było panowanie w liczebności populacji w "naturalny" sposób. Ide na kompromis i nie musi być az tak niebiesko :P

Opublikowano

Młodym nigdy nie pogardzi żaden pyszczak, Fryeri po prostu im starszy tym mniej poluje. U mnie ta ryba miała spełnić takie zadanie i wywiązywała się z niego znakomicie. Zdarzało się przetrwać małemu chewere ale tylko dla tego, że jest neutralnie ubarwiony (szaro bury) i potrafił się schować w rewirze taty, gdzie fryeri nie miał wstępu ;). Żaden redzik czy perllmut nie przetrwał.

Tu fotka samicy która porwała się na zbyt duży łup.

1_IMGP0002.JPG

Natomiast jest to typowy rybożerca i musi dostać sporo mięcha aby się dobrze rozwijać, dlatego musiałbyś trochę kombinować z dietą przy twojej obsadzie.

Proponowany przeze mnie otopharynx podobno poluje równie skutecznie a jest bardziej wszyskożercą.

Opublikowano

A co powiesz na Dimidiochromis conpresiceps -nóż 1+1? Ponoć dobrze pełni role eliminatora. Ma pewne wymagania np. lubi Nurzanca a to jest to zrobienia :-)