eljot Opublikowano 11 Lutego 2015 #11 Opublikowano 11 Lutego 2015 Też tylko samic niebieski, połowić lubi ale im starszy tym bardziej liczy na mannę z ręki właściciela
Lax2 Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor #12 Opublikowano 11 Lutego 2015 A to cwaniaczek idzie systemem na Pande czyli Pan da rozumiem ze mała głodówka tez nic nie daje ? W takim razie co mogło by spełnic moje oczekiwania a jednocześnie mógłbym zapewnic warunki takowemu drapieżcy bo skłaniam sie w te stronę aby było panowanie w liczebności populacji w "naturalny" sposób. Ide na kompromis i nie musi być az tak niebiesko
eljot Opublikowano 11 Lutego 2015 #13 Opublikowano 11 Lutego 2015 Młodym nigdy nie pogardzi żaden pyszczak, Fryeri po prostu im starszy tym mniej poluje. U mnie ta ryba miała spełnić takie zadanie i wywiązywała się z niego znakomicie. Zdarzało się przetrwać małemu chewere ale tylko dla tego, że jest neutralnie ubarwiony (szaro bury) i potrafił się schować w rewirze taty, gdzie fryeri nie miał wstępu . Żaden redzik czy perllmut nie przetrwał. Tu fotka samicy która porwała się na zbyt duży łup. Natomiast jest to typowy rybożerca i musi dostać sporo mięcha aby się dobrze rozwijać, dlatego musiałbyś trochę kombinować z dietą przy twojej obsadzie. Proponowany przeze mnie otopharynx podobno poluje równie skutecznie a jest bardziej wszyskożercą.
Lax2 Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor #14 Opublikowano 12 Lutego 2015 A co powiesz na Dimidiochromis conpresiceps -nóż 1+1? Ponoć dobrze pełni role eliminatora. Ma pewne wymagania np. lubi Nurzanca a to jest to zrobienia :-)
eljot Opublikowano 12 Lutego 2015 #15 Opublikowano 12 Lutego 2015 Ta sama opcja co z fryeri z tym że ryba większa i agresywniejsza.
Rekomendowane odpowiedzi