Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .Chciałbym urozmaicić trochę kolorystycznie baniak ,bo trochę za pomaranczowo , zebry nie do końca okazały się być OB , wyszły bardziej red red .Co mógłbym i w jakiej ilości ,ewentualnie dołożyć , cos w niebieski deseń ? Myślę o pozbyciu sie kilku młodych osobników z saulosi i zebry jesli ilościowo będzie niedobrze. Filtracja jest w zapasie tj. narurowiec 2x matrix , 1 x FBF , kubeł Fluval 405 zasypany ceramika + matrix , hydroponika.

Baniak 200x50x50

Obsada :

�*Zebra OB i Red 5(1+4) szt. + 3-4 szt. młode (chów własny)

- Saulosi 6 (2+4) szt. + 4 młode (chów własny)

- Acei 5 (1+4)szt + 3 młode (chów własny)

- Yellow 1 szt.

Zastanawiam się nad morri 1+2 ewentualnie małym drapiezniku który również spełniał by rolę kontrolera liczebności niekoniecznie chcianego narybku.

Proszę o propozycje ciekawych w miarę dostępnych pysków. Dziękuję

Opublikowano

Pierwszą myślą, jaka nasuwa mi się przy chęci dołożenia niebieskiego jest Pseudotropheus Cyaneorhabdos Maingano ;) może być też np. Metriaclima Callainos...

Opublikowano

Dobra wrzucam co chcę , więc może później będzie więcej ruchu pod postem lubiących krytykować wszelakie posunięcia ,to ma jednak większe wzięcie. Dziękuję.

Opublikowano

Nie zauważyłem że dodałeś wymiary baniaka (edycja nie odświeża wątku).

Osobiście Cyrtocara moorii bym odpuścił, to niezłe klocki rosną. Pozbądź się młodych (poza Acei) i samotnego Yellow. Ewidentnie brakuje mi w twojej obsadzie pasków więc proponowane wyżej maingano pasuje idealnie. Jako łowcy narybku ponoć dobrze spisują się Otopharynx lithobates. Żywi się wszystkim co znajdzie w mule ;) więc nie będziesz musiał kombinować z karmieniem.

Opublikowano

A co powiecie na Melanochromis chipokae ? Chodzi tu głównie o eliminacje narybku no i przy okazji jest niebieski ;) w poziome pasy ;)