Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Szymon napisał:

Okej to w takim razie nie bierzcie tego pod uwagę 😅 

Nie ma się co spinać;)

Kolego @Szymon gdybyś przeczytał uważnie cały temat zauważyłbyś zapewne, że Cynotilapia zebroides Jalo Reef jest jako propozycja "B-3" w pierwszym poście, a o powodzeniu układu wielosamcowego w 112L pisał kolega w poście #48.

Opublikowano

Kolego ja w żadnym wypadku się nie spinam 🤔

Ten post jak i większość forum przeczytałem szczegółowo i właśnie między innymi dzięki temu postowi zdecydowałem się je również przetestować w swoim akwarium, żeby wiedza w forum była potwierdzona przez większą ilość malawistow niż 1 i owe pyszczaki mogły trafić do grupy A :)

Dlatego również póki nie zmienię akwarium będę chciał spróbować przetestować jak najwięcej gatunków z niższych szczebli ranking. Przynajmniej był taki plan ale skoro moje akwarium jest trochę za duże to chyba będę musiał zrezygnować z tego pomysłu 😪

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
W dniu 10.10.2021 o 13:05, Szymon napisał:

Klubowicze, chciałbym przedstawić, że po półtora roku testów z pyszczakami Cynotilapia zebroides jalo reef mogę stwierdzić, że owe pysie w układzie wielosamcowym idealnie nadają się do akwarium 112l. 

Więcej rozpisałem się w tym poście: 

Bardzo dziękuję za relację potwierdzającą przydatność Cynotilapii zebroides jalo reef do obsadzenia akwarium 112l (małą poprawkę na wielkość zbiornika 128l każdy zainteresowany czytelnik sobie sam wprowadzi). Relacja Kolegi olo666 z postu nr 48 została potwierdzona.

Ten wątek został stworzony głównie z myślą o posiadaczach akwariów 112l (i 128l🙂). Zwłaszcza tych sensownie poszukujących. Szymon - jeszcze raz dziękuję i trzymam kciuki za dalsze sukcesy.

PS. Kiedyś mogłem edytować pierwszy post wątku jako użytkownik, potem mogłem jako moderator. Teraz nie jestem moderatorem, a użytkownicy nie mogą już tak jak kiedyś edytować swoich starych postów. Ale jak będą miał urlop, to coś wymyślę (poproszę Bartka o pomoc🙂) i JaloReef awansuje do grupy A.

Edytowane przez tom77
  • Lubię to 4