Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lenek zapomniał dodać, że używa termometru w skali Farenheita ;]

30* to na prawde nie ma czego zazdroscic, pomijajac sponsoring polskiej energetyki, to to jest temp nie do wytrzymania. Bardziej stawialbym na to, ze lenek nawet nie spojzal na termometr walac kolejny idiotyzm, a my tu sie nad tym spuszczamy.

Opublikowano

Żeby nie było off topic, faktycznie jak ktoś ma 30st. w domu faktycznie nie musi kupować grzałki, w zasadzie mając też akwarium oszczędzamy na nawilżaczu :twisted:

Opublikowano
Bardziej stawialbym na to, ze lenek nawet nie spojzal na termometr walac kolejny idiotyzm, a my tu sie nad tym spuszczamy.

swiete slowa.... jakos bardziej pasuje mi do czlowieka, ktory za bardzo nie zastanawia sie nad tym co pisze, a braki w wiedzy nadrabia arogancja.

Żeby nie było off topic, faktycznie jak ktoś ma 30st. w domu faktycznie nie musi kupować grzałki, w zasadzie mając też akwarium oszczędzamy na nawilżaczu

grzalki moze nie.... ale chlodziarke musi zamontowac :D

Opublikowano

Wracając do tematu sama nasuwa się konkluzja ;]

Dzięki naszemu doświadczonemu koledze Lenkowi można wysunąć jakże budujący wniosek - chcesz oszczędzać na jakże drogim prądzie, więc zamiast grzałki utrzymuj w domu 30*C.

Opublikowano

Koledzy - nie zwróciliście uwagi lub niedokładnie czytacie co Lenek napisał:

Ja w domu mam bez ogrzewania ok. 25, a w zimie 30 stopni.

wyraźnie jest napisane bez ogrzewania - czyli on nie sponsoruje energetyki ani gazowni ani innej instytucji bo jakims cudem bez ogrzewania im jest zimniej na dworze tym on ma cieplej w domu - i to się nazywa dom idealny.

Opublikowano

Faktycznie, ale mimo to konkluzja jest słuszna, jeśli się ma taką temp. w domu można grzałki nie kupować

... a dom Lenka zapewne stoi na uskoku SanAndreas, albo nad jednym z gejzerów Islandii

Obawiam się że i tak chłopak nie wie co pisze

Opublikowano
Ja w domu mam bez ogrzewania ok. 25, a w zimie 30 stopni.

U mnie niezależnie czy grzeję czy nie zawsze mam 25 stopni z parteru na górę (schody są bukowe:)

Opublikowano

Nie myślałem, żę jiedyś będę bronił kolegi L. ;)

mieszka ktoś z Was na poddaszu w kamienicy? Tam takie temperatury, o jakich Lenek pisze są często standardem...

Co nie zmienia faktu, że takie warunki ma zdecydowana mniejszość, a Lenek pisze niezłe bajki.. ;) Wybaczcie chłopakowi, toż to jeszcze dziecko...

Opublikowano

Może ich tam tylu mieszka, jak za przeproszeniem cyganów?

Powiedzmy z piętnastu luda na dziesięciu metrach kwadratowych...

Jakoś się tak liczyło 300 W na osobę, więc ma dobre 4.5 kW do

ogrzania 10 m2, to jest bardzo ładnie :-)

Jak dodamy do tego metan z wiadomych źródeł i parowanie

z baniaków po kruszonach, to mógłby tym jednym pokojem

faktycznie kamienicę ogrzać.

To tak, bez obrazy, dla zachowania konwencji :-)

Opublikowano

Chłopcy i dziewczęta - uciekamy od tematu. Kolega chciał się dowiedzieć co ma zrobić żeby mieć tanie w eksploatacji akwarium a my tu się nad kolejnymi głupotami Lenka rozwodzimy!!!

I jak przesadzimy to nam się Lenek obrazi i przestanie nam na forum głupoty wypisywać. A tego oprzecież nie chcemy bo śmiechu przy tym jest kupa i niejeden z nas z niecierpliwością czeka na kolejna rewelację Lenka. Można by już pewnie z powodzeniem jakiś fanklub założyć.

pozdro