danielj Opublikowano 27 Września 2007 #61 Opublikowano 27 Września 2007 W przypadku w/w pomp ważny jest wykres wydajności Po prostu im wyżej pompa pompuje tym bardziej zmniejsza się jej przepływ. Na pudełku dobrej pompy znajduje się zawsze taka charakterystyka i z niej właśnie możesz się dowiedzieć jaki jest przepływ przy danej mocy
sysgone Opublikowano 27 Września 2007 #62 Opublikowano 27 Września 2007 dlaczego nie podales linka do tej fotki obok? http://www.turdus.com.pl/img_dane_cp.jpg i wszystko jasne oczywiscie z rozczytaniem tabelki nie bedzie problemu?
woytek Opublikowano 27 Września 2007 #63 Opublikowano 27 Września 2007 Wątek doś swobodny więc pozwolę sobie i ja - ten kto wymyślał nazwę do producenta tej pompki, to chyba robił to na imprezie. Nawet pobieżna znajomość języka angielskiego pozwala przetłumaczyć turd/us... no chyba że to aluzja do przemiany materii u pysiaków:)
yaro Opublikowano 28 Września 2007 #64 Opublikowano 28 Września 2007 co racja to racja zawołałem babcie i wytłumaczyła mi wykresy
Rekomendowane odpowiedzi