zibijez Opublikowano 13 Sierpnia 2006 #1 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Cześć Dałem się namówić na M.barlowi w połączeniu z Labidochromis sp. hongi i Pseudotropheus demasoni. Nie jestem pewien czy dobrze zrobiłem.
harisimi Opublikowano 13 Sierpnia 2006 #2 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Jeżeli faktycznie barlowi jest wszystko a nie mięsożerne to nie będzie raczej jakichkolwiek problemów z dietą ryb. Wszystkie ryby są dość żywotne, walk nie unikniesz ale IMHO będzie OK.
PiotrQ Opublikowano 13 Sierpnia 2006 #3 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgadzam sie w całej rozciągłości z Harim. A walk i tak nie unikniesz ps. (to tak do niektórych) Tutaj kolega wsadza w 375 litrów tylko 3 gatunki i Piękne to jest postepowanie. .. ile gatunków wsadzic do np. ( ) 112l ? ..Proste
Inssa Opublikowano 13 Sierpnia 2006 #4 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgadzam sie w całej rozciągłości z Harim. A walk i tak nie unikniesz ps. (to tak do niektórych) Tutaj kolega wsadza w 375 litrów tylko 3 gatunki i Piękne to jest postepowanie. .. ile gatunków wsadzic do np. ( ) 112l ? ..Proste Ale ja nie chcę wielu samców to niesprawiedliwe porównanie Piotrze prowokatorze bo raz bede miał 8 małych ryb a kolega zamierza wziąść potwory takie jak zebry i trewki i to większą ilość . Jakby nie liczył wyjdą na te moje 112 litrów 2 gatunki. Przepraszam za odbiegnięcie od tematu ale zostałem oszkalowany i sprowokowany
zibijez Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Autor #5 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Póki co dwukrotnie większy barlowi raczej ignoruje demasoni.
harisimi Opublikowano 14 Sierpnia 2006 #6 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Nigdy nie można być pewnym że będzie tak zawsze. IMHO bardzo ciekawy układ ryb. Demasoni da sobie radę i myślę że akurat z barlowi nie będzie problemów, bardziej bym się obawiał o hongi czy pasiastych mniejszych wspómieszkańców nie potraktuje jako mięsko. Czas pokaże .
Rekomendowane odpowiedzi