pietrek Opublikowano 24 Listopada 2014 #1 Opublikowano 24 Listopada 2014 Witam wszystkich To moja pierwsza przygoda z tymi rybkami, mam nadzieje ze będę z Wami jak najdłużej a więc.. Obsada: Pseudotropheus Saulosi 2/7 Akwarium: 112L (80x35x45) Oświetlenie: 2x18w Filtr: TetraTec Ex700 Podłoże: Piasek kwarcowy Dekoracja: Skaly ok.25kg Tło: Strukturalne Roślinka: Anubias Szafka: Samoróbka pod wymiar Foto:
rayan88 Opublikowano 24 Listopada 2014 #2 Opublikowano 24 Listopada 2014 Jak kto lubi ja bym zmienił te skały. Szafki nie widzę.
MatiK Opublikowano 24 Listopada 2014 #3 Opublikowano 24 Listopada 2014 No, te kamienie nie pasują do tła, jakbyś włożył coś podobnego, tworząc kilka kryjówek dla ryb, to byłoby super ale kwestia gustu oczywiście, gratuluję rozsądnej obsady. Powodzenia i żeby Ci się Nasz biotop nie znudził za szybko
spiochu Opublikowano 25 Listopada 2014 #4 Opublikowano 25 Listopada 2014 Mam nadzieje, że ta skała po prawej nie stoi na piasku... Wysłane z telefonu
pietrek Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor #5 Opublikowano 26 Listopada 2014 O gustach sie nie dyskutuje rayan szafka jest taka: Matik uwierz ze w tych skalach maja dużo kryjówek Może kiedyś tło zmienie ale nie chce żadnych badziewnych folii. spiochu skala lezy stabilnie, co by mogło ją obalić? rybki
Andrzej Głuszyca Opublikowano 26 Listopada 2014 #6 Opublikowano 26 Listopada 2014 spiochu skala lezy stabilnie, co by mogło ją obalić? rybki ..to ,że leży stabilnie na piachu nie znaczy ,że po podkopaniu przez pysie nie przewróci się . Dlatego stawiamy najpierw na jakiejś podkładce a potem sypiemy piach. Jeżeli stoi tylko na piasku ( nawet stabilnie) to przekonasz się ,że nie nadążysz z zasypywaniem dziur które pysie namiętnie będą robić Poczekaj jak tylko podrosną A kamień ten jest wysoki stąd uwaga śpiocha.
pietrek Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor #7 Opublikowano 26 Listopada 2014 ..to ,że leży stabilnie na piachu nie znaczy ,że po podkopaniu przez pysie nie przewróci się . Dlatego stawiamy najpierw na jakiejś podkładce a potem sypiemy piach. Jeżeli stoi tylko na piasku ( nawet stabilnie) to przekonasz się ,że nie nadążysz z zasypywaniem dziur które pysie namiętnie będą robić Poczekaj jak tylko podrosną A kamień ten jest wysoki stąd uwaga śpiocha. to trzeba było tak odrazu narazie maluchy nie robia dużego zamieszania w piachu, ale bede to miał na uwadze
MatiK Opublikowano 26 Listopada 2014 #8 Opublikowano 26 Listopada 2014 Nie no, ja wiem, że tam jest od groma kryjówek, tylko dla mnie nie zgrywa się kamień z tłem i to właśnie kamienie bym zamienił, a nie tło. Na szczęście to Tobie ma się podobać co do wątpliwości spiocha, to jeśli zamiast położyć skałę na coś, co by zabezpieczyło szkło i dopiero zasypać to piachem, zrobiłeś odwrotnie, czyli położyłeś kamień ot tak, na piachu, to uwierz, że kiedy ryby podrosną i zaczną kopać, możesz się zdziwić dokładnie tak, jak napisał Andrzej.
marcin73m Opublikowano 26 Listopada 2014 #9 Opublikowano 26 Listopada 2014 spiochu skala lezy stabilnie, co by mogło ją obalić? rybki wycelowana idealnie w boczną szybę...
spiochu Opublikowano 26 Listopada 2014 #10 Opublikowano 26 Listopada 2014 Lubię świadomych co sobie sami odpowiadają na pytania U mnie młodzież po 2 miesiącach od zakupu pięknie podkopała skały do samego styropianu Wysłane z telefonu
Rekomendowane odpowiedzi