egon44 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 #51 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 a co do ułożenia... uwielbiam kiedy jest odpowiednia cyrkulacja wody(nieczystości podsuwane są pod wlot do filtra) i sprzątam wtedy akwarium raz na 7 tygodni. W sensie czyszczenie szyb itp ;]. Wode podmieniam co 2tyg ale bez skupiania się tylko wąż wkładam czekam aż zleci i dolewam Ja mam własnie gruzowiska z kamieni i mam czyściutko wystarczy mocny filtr mechaniczny+falownik(odpowiednio ustawiony wszystko zmiata do mechanika) i sprawa załatwiona
Scoby Opublikowano 15 Sierpnia 2015 #52 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 A co z tą woda która dostanie się za te PCV zero cyrkulacji tam masz to cie nie martwi…? Wysłane przy użyciu Taptalk
suricade Opublikowano 15 Sierpnia 2015 #53 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 A co z tą woda która dostanie się za te PCV zero cyrkulacji tam masz to cie nie martwi…? Wysłane przy użyciu Taptalk Pocztytaj tematy na forum na temat tła z pcv ...
Bezprym Opublikowano 15 Sierpnia 2015 #54 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 A co z tą woda która dostanie się za te PCV zero cyrkulacji tam masz to cie nie martwi…? Wysłane przy użyciu Taptalk Scoby tło z pcv ściśle dolega do szyby wskutek naporu wody (prawo fizyki),więc wody tam raczej nie ma.
junglist Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Autor #55 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Scoby tło z pcv ściśle dolega do szyby wskutek naporu wody (prawo fizyki),więc wody tam raczej nie ma.ponieważ PCV nie jest przyklejone czy silikonowane to woda dostaje się pod spód. Ale PCV wisi swobodnie w dół zawieszone na tym wzmocnieniu wklejonym na szybę. Na górze dociska je pokrywa do tylnej szyby, a na dole piasek. W skutek tego tej wody "za" jest MIKRO MAŁO. i przy podmianie wystarczy "pyrgnąć" trochę tym tłem i się przeczyszcza :]
junglist Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Autor #56 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Doszła paczucha RED RED
stan Opublikowano 21 Sierpnia 2015 #57 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Scoby tło z pcv ściśle dolega do szyby wskutek naporu wody (prawo fizyki),więc wody tam raczej nie ma. U mnie po odklejeniu się tła PCV od szyby woda była za tłem ba młodzież miała się gdzie chować ;-). Żaden napór nic nie pomagał.
Scoby Opublikowano 22 Sierpnia 2015 #58 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Fizyka przestała działać hehe Wysłane przy użyciu Taptalk
Bezprym Opublikowano 12 Września 2015 #59 Opublikowano 12 Września 2015 Scoby tło z pcv ściśle dolega do szyby wskutek naporu wody (prawo fizyki),więc wody tam raczej nie ma.<br /> <br /> U mnie po odklejeniu się tła PCV od szyby woda była za tłem ba młodzież miała się gdzie chować ;-). Żaden napór nic nie pomagał. Widocznie miałeś źle spasowane tło i miało luz.
marcin1ja1 Opublikowano 12 Września 2015 #60 Opublikowano 12 Września 2015 Doszła paczucha RED RED Szkoda, że te redy to znowu jakieś podrasowane super extra red.
Rekomendowane odpowiedzi