junglist Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor #41 Opublikowano 3 Lipca 2015 ale przyznam ze znajomi też jakoś "nie wierzą" i chodzą spokojniej obok
junglist Opublikowano 31 Lipca 2015 Autor #42 Opublikowano 31 Lipca 2015 Masakra saulosi - YouTube Troche sie na krawędzi rozkleiło :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :oops: :oops: :cool: :confused: nowe już się klei...
egon44 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 #45 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Moim zdaniem wygląda ładnie ;] a szczegóły tu: http://forum.klub-malawi.pl/showpost.php?p=323340&postcount=19 Witam sam mam takie same tło co ty i moim zdaniem lepiej do twojego tła pasował by serpentynit niż otoczaki,ale tobie ma się podobać i tyle
junglist Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor #46 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Tamto akwarium nie było nowe... Kupiłem je dość tanio... ~650zł za baniak, pokrywę, szafkę i filtr fluval404. Przed kupnem stało zalane wodą przez 4 miesiące ale wiem, że wcześniej stało na sucho. Witam sam mam takie same tło co ty i moim zdaniem lepiej do twojego tła pasował by serpentynit niż otoczaki,ale tobie ma się podobać i tyle Masz rację ale akwarium po taniości robione i nie miałem za bardzo skąd wziąć ten serpenit a kamyczki z działeczki czekały na pobranie 8h po starcie i wstawieniu ryb. Tym razem jako tło wstawiłem czarne spienione PCV 3mm. Materiał wdzięczny w obróbce do tego stopnia, że postanowiłem wyciąć w nim otwór i "zawiesić je" na wzmocnieniu. Nie przyklejałem.
Scoby Opublikowano 12 Sierpnia 2015 #47 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Nie chce Cię martwić ale lepiej było by wstawić te PCV poza akwarium... Wysłane przy użyciu Taptalk
egon44 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 #48 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Tamto akwarium nie było nowe... Kupiłem je dość tanio... ~650zł za baniak, pokrywę, szafkę i filtr fluval404. Przed kupnem stało zalane wodą przez 4 miesiące ale wiem, że wcześniej stało na sucho. Masz rację ale akwarium po taniości robione i nie miałem za bardzo skąd wziąć ten serpenit a kamyczki z działeczki czekały na pobranie 8h po starcie i wstawieniu ryb. Tym razem jako tło wstawiłem czarne spienione PCV 3mm. Materiał wdzięczny w obróbce do tego stopnia, że postanowiłem wyciąć w nim otwór i "zawiesić je" na wzmocnieniu. Nie przyklejałem. Serpentynit znajdziesz na składzie kamienia lub w sklepach ogrodniczych ja za równe 50kg serpentynitu dałem około 20 zł A co do otoczaków według mnie to ułożył bym z nich jakieś gruzowiska po bokach bo to ułożenie kamieni co masz na filmiku trochę wygląda jak mur obronny,ale zaznaczam że tobie ma się podobać
misiek-1984 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 #49 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Tym razem jako tło wstawiłem czarne spienione PCV 3mm. Materiał wdzięczny w obróbce do tego stopnia, że postanowiłem wyciąć w nim otwór i "zawiesić je" na wzmocnieniu. Nie przyklejałem. Ja zrobiłem dokładnie tak samo. Nic nie przyklejałem. Minęło już kilka miesięcy i nic się złego nie dzieje (nie odstaje, brak wybrzuszeń).
junglist Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor #50 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Nie chce Cię martwić ale lepiej było by wstawić te PCV poza akwarium... Co byłoby w tym lepszego?? Glony łatwiej czyścić? mi nie przeszkadza jak są ;D minusem tła "za szybą" jest tworzenie efektu lustra... wole jak jest najmatowiej jak tylko można... czyli od środka Serpentynit znajdziesz na składzie kamienia lub w sklepach ogrodniczych ja za równe 50kg serpentynitu dałem około 20 zł A co do otoczaków według mnie to ułożył bym z nich jakieś gruzowiska po bokach bo to ułożenie kamieni co masz na filmiku trochę wygląda jak mur obronny,ale zaznaczam że tobie ma się podobać Poszukam w takim razie koło siebie na jakiś składach bo docelowo jak już mi "nie cieknie" to mogę myśleć dalej niż "czy zaleje sąsiada" a co do ułożenia... uwielbiam kiedy jest odpowiednia cyrkulacja wody(nieczystości podsuwane są pod wlot do filtra) i sprzątam wtedy akwarium raz na 7 tygodni. W sensie czyszczenie szyb itp ;]. Wode podmieniam co 2tyg ale bez skupiania się tylko wąż wkładam czekam aż zleci i dolewam
Rekomendowane odpowiedzi