Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Tan-Malu nie przychodzą niby gatunki ;-) ! Hmm , u Malawiana zamówiłem układ przy dużych rybach i nie dostałem układu pomimo wielkości 14cm jedna nawet miała 10cm, a nie 14cm jak zamawiałem więc...............

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zdecydowalem sie jednak zaufac malawianowi.

Co sądzicie na taki uklad?

Aulonocara stuartgranti Chilumba

Copadichromis borleyi Red fin

Aulonocara maylandi

Protomelas steveni taiwan reef

Zamiast maylandi myslalem wsadzic copadichromis ivory undu reef ale nie ma ich w hodowli aktualnie.Mysle ze sie nie pozabijają w tej 450l i pod wzgledem diety jak i innych wymagań dadzą sobie radę?

Opublikowano

RavenPl czyli mamy wybrane

Aulonocara stuartgranti Chilumba - niebieska

Protomelas steveni taiwan reef - żółtawo -czerwonawo- niebieska jakoś tak:-)

Aulonocara Maylandi - ciemna z żółtym grzbietem

Copadichromis Ivory - czarno błękitna z białym póropuszem

Jak dla mnie ładna obsada. Tylko musisz sobie zadać pytanie czy nie będzie za ciemno. Mam na myśli Maylandi i Ivory. A może dla rozjaśnienia zamiast Maylandi dać a maleri maleri lub Benschi Benga. Pójdę dalej a może A Otter Point

Opublikowano

Strzal w 10tke z ta otter point tylko ze akurat jej nie ma w ofercie.Co do maylandi i undu...zaczarowaly mnie te rybcie,ba do tego dochodzi moje 2 sledzie iceberg,gdzie aktualnie plywa parka w tym samiec po utracie kolorow.

Opublikowano

Ja Ci do rozjaśnienia polecę jednak Aulonocara Maleri Maleri. Piękna ryba a przy Twojej obsadzie przyda się coś żółtego. Otter point nie rozjaśni Ci akwarium na pewno. Jeśli mimo to się uprzesz to szukaj jeszcze Aulonocara Jacobfreibergi Cape Maclear. Bardzo podobna o ile nie taka sama ;)

Opublikowano

Proszę zobacz w hodowli Malawiam można nabyć Aulonocare Cape Maclear która jest podobna a nawet bardzo podobna do A Otter Point. A rybka na zdjęciu to jest kolegi Yaro

Njng.jpg

Jeżeli byś się zdecydował na ową aulonę do tego proponuje C ivory.

Obsada będzie następująca

C ivory

A Cape Maclear

Protomelas steveni taiwan reef

A stuartgranti chilumba

Co do C ivory wiem, że będą dostępne w przyszłym tygodniu właśn ie w tej hodowli o której rozmawiamy.

Opublikowano

Nastala wlasnie taka chwila ze nie wiem co mam zrobic.Wiec tak protomelas,chilumba i undu musi byc zeby nie wiem co.Reszta byla by tylko dodatkiem do nich i bedzie to chyba usisya(minusem jest mozliwosc krzyzowania sie z chilumba), a tak pozatym czy to nie bedzie za duzo(duzych)ryb na te akwarium?Czy ich wymagania sie jakkolwiek uzupelniaja/godza ze saba?

Opublikowano
Czy ich wymagania sie jakkolwiek uzupelniaja/godza ze saba?

Dieta da się spokojnie pogodzić

a tak pozatym czy to nie bedzie za duzo(duzych)ryb na te akwarium?

Cały czas piszemy o czterech gatunkach. Nie, nie będzie za dużo bo jeżeli stwozysz haremy to

protomelas 1+4, ivoey 1+3/4, aulona chilumba 1+2, aulonocara Cape Maclear 2+2