RavenPl Opublikowano 8 Października 2014 Autor #11 Opublikowano 8 Października 2014 Oo bardzo ciekawe.Napisz prosze cos wiecej na tenat tej obsady.
Slawek-meszek Opublikowano 8 Października 2014 #12 Opublikowano 8 Października 2014 Do Protomelas Taeniolatus Boadzulu, S fryeri i Aulonocary A może Copadichromis mloto Ivory Ewentualnie Otopharynx lithobates bleck orange Piękne rybki Osobiście uważam że ivory jest ładniejszy od bleck oreange. Ale to rzecz gustu a o gustach się ..........
Rafał77 Opublikowano 8 Października 2014 #13 Opublikowano 8 Października 2014 Tak samo uważam, że Copadichromis mloto Ivory jest ładniejszy od bleck orange. ale to kwestia gustu.
Edd Opublikowano 8 Października 2014 #14 Opublikowano 8 Października 2014 Ale z tym black orange może być delikatny problem, ja nie mogłem nigdzie dostać Pewien zaprzyjaźniony z km hodowca pyszczaków obiecywał i niestety na obiecankach cacankach się skończyło Ivory widziałem u Sławka i jest mega spoko - chyba faktycznie lepszy od black orange.
RavenPl Opublikowano 9 Października 2014 Autor #15 Opublikowano 9 Października 2014 Ladny jest.Ciekawe jak by sie komponowal z blekitnym icebergiem i jaskrawo niebieska a.chilumba.Co do protomelasa sie wacham.Nie chce rybska ktore urosnie 15_20cm.Przy szkle 150cm to brzydko wyglada(takie moje zdanie).
Slawek-meszek Opublikowano 9 Października 2014 #16 Opublikowano 9 Października 2014 Kolego ryby które są polecane w tym wątku raczej nie rosną do 20cm. Popatrz na S fryeri do jakich rozmiarów może urosnąć. A on się Tobie podoba. Inne ryby są mniejsze albo sporadycznie osiągają wymiary 18cm
RavenPl Opublikowano 12 Października 2014 Autor #17 Opublikowano 12 Października 2014 Ok iceberga przeboleje bo musi byc i ta ryba najbardziej mi sie podoba(chodz moj samiec stracil kolor przez zdominowanie ze strony innych ryb).Mam inne pytanie czy ktos ma mlode z tych gatunkow?Bo hodowlom juz nie ufam(po kilku przypadkach).Poszukuje takich gatunkow: -Protomelas sp. "Steveni Taiwan" -sciaenochromis fryeri iceberg -aulonocara steveni blue neon -copadichromis azureus -aulonocara stuartgranti chilumba -copadichromis borleyi namalenje
stan Opublikowano 12 Października 2014 #18 Opublikowano 12 Października 2014 Bo hodowlom juz nie ufam(po kilku przypadkach). Próbowałeś kupić ryby w Tan-Malu ? Tam dostaniesz śliczne ryby i w 90%(przy większych rybach) będą układy jakie chcesz, a nie jakie ma ochotę sprzedawca Ci wcisnąć.
Rafał77 Opublikowano 12 Października 2014 #19 Opublikowano 12 Października 2014 Próbowałeś kupić ryby w Tan-Malu ? Tam dostaniesz śliczne ryby i w 90%(przy większych rybach) będą układy jakie chcesz, a nie jakie ma ochotę sprzedawca Ci wcisnąć. Takie układy można również kupić u Malawiana. Wcześniej tylko trzeba się kontaktować i dopytać czy jest taka możliwość i kiedy będą,
RavenPl Opublikowano 12 Października 2014 Autor #20 Opublikowano 12 Października 2014 Szczerze...ceny mnie przerazaja sa strasznie wysokie jak na ryby 4-5cm pozatym,kiedy ostatnio kupilem w pewnej hodowli przyszedl mi jeden (niby)gatunek a w roznych kolorach mlode.
Rekomendowane odpowiedzi