stan Opublikowano 13 Października 2014 #21 Opublikowano 13 Października 2014 W Tan-Malu nie przychodzą niby gatunki ;-) ! Hmm , u Malawiana zamówiłem układ przy dużych rybach i nie dostałem układu pomimo wielkości 14cm jedna nawet miała 10cm, a nie 14cm jak zamawiałem więc...............
RavenPl Opublikowano 22 Października 2014 Autor #22 Opublikowano 22 Października 2014 Zdecydowalem sie jednak zaufac malawianowi. Co sądzicie na taki uklad? Aulonocara stuartgranti Chilumba Copadichromis borleyi Red fin Aulonocara maylandi Protomelas steveni taiwan reef Zamiast maylandi myslalem wsadzic copadichromis ivory undu reef ale nie ma ich w hodowli aktualnie.Mysle ze sie nie pozabijają w tej 450l i pod wzgledem diety jak i innych wymagań dadzą sobie radę?
Slawek-meszek Opublikowano 22 Października 2014 #23 Opublikowano 22 Października 2014 Nie chce rybska ktore urosnie 15_20cm. W którymś poście napisałeś coś takiego. A zakupiłeś ryby które przekraczają ponad 20cm. Chodzi mi o C borleyi. Ta ryba naprawdę potrafi urosnąć, oj potrafi.
RavenPl Opublikowano 22 Października 2014 Autor #24 Opublikowano 22 Października 2014 Zdazylem zmienic zdanie.Chodzi o to ze jeszcze nie kupilem. -- dołączony post: Czy zamiast niego dac undu reef ?
Slawek-meszek Opublikowano 22 Października 2014 #25 Opublikowano 22 Października 2014 RavenPl czyli mamy wybrane Aulonocara stuartgranti Chilumba - niebieska Protomelas steveni taiwan reef - żółtawo -czerwonawo- niebieska jakoś tak:-) Aulonocara Maylandi - ciemna z żółtym grzbietem Copadichromis Ivory - czarno błękitna z białym póropuszem Jak dla mnie ładna obsada. Tylko musisz sobie zadać pytanie czy nie będzie za ciemno. Mam na myśli Maylandi i Ivory. A może dla rozjaśnienia zamiast Maylandi dać a maleri maleri lub Benschi Benga. Pójdę dalej a może A Otter Point
RavenPl Opublikowano 22 Października 2014 Autor #26 Opublikowano 22 Października 2014 Strzal w 10tke z ta otter point tylko ze akurat jej nie ma w ofercie.Co do maylandi i undu...zaczarowaly mnie te rybcie,ba do tego dochodzi moje 2 sledzie iceberg,gdzie aktualnie plywa parka w tym samiec po utracie kolorow.
JemioloSeba Opublikowano 22 Października 2014 #27 Opublikowano 22 Października 2014 Ja Ci do rozjaśnienia polecę jednak Aulonocara Maleri Maleri. Piękna ryba a przy Twojej obsadzie przyda się coś żółtego. Otter point nie rozjaśni Ci akwarium na pewno. Jeśli mimo to się uprzesz to szukaj jeszcze Aulonocara Jacobfreibergi Cape Maclear. Bardzo podobna o ile nie taka sama
Slawek-meszek Opublikowano 22 Października 2014 #28 Opublikowano 22 Października 2014 Proszę zobacz w hodowli Malawiam można nabyć Aulonocare Cape Maclear która jest podobna a nawet bardzo podobna do A Otter Point. A rybka na zdjęciu to jest kolegi Yaro Jeżeli byś się zdecydował na ową aulonę do tego proponuje C ivory. Obsada będzie następująca C ivory A Cape Maclear Protomelas steveni taiwan reef A stuartgranti chilumba Co do C ivory wiem, że będą dostępne w przyszłym tygodniu właśn ie w tej hodowli o której rozmawiamy.
RavenPl Opublikowano 22 Października 2014 Autor #29 Opublikowano 22 Października 2014 Nastala wlasnie taka chwila ze nie wiem co mam zrobic.Wiec tak protomelas,chilumba i undu musi byc zeby nie wiem co.Reszta byla by tylko dodatkiem do nich i bedzie to chyba usisya(minusem jest mozliwosc krzyzowania sie z chilumba), a tak pozatym czy to nie bedzie za duzo(duzych)ryb na te akwarium?Czy ich wymagania sie jakkolwiek uzupelniaja/godza ze saba?
Slawek-meszek Opublikowano 22 Października 2014 #30 Opublikowano 22 Października 2014 Czy ich wymagania sie jakkolwiek uzupelniaja/godza ze saba? Dieta da się spokojnie pogodzić a tak pozatym czy to nie bedzie za duzo(duzych)ryb na te akwarium? Cały czas piszemy o czterech gatunkach. Nie, nie będzie za dużo bo jeżeli stwozysz haremy to protomelas 1+4, ivoey 1+3/4, aulona chilumba 1+2, aulonocara Cape Maclear 2+2
Rekomendowane odpowiedzi