RavenPl Opublikowano 8 Października 2014 #1 Opublikowano 8 Października 2014 Witam zakupilem standardowy baniaczek 450l i tu mam zapytanie o obsade.Na pewno bedzie iceberg ktorego mialem wczesniej w 300.Co do tego?Mbune juz przerobilem i nie chce juz. Chce ze 2 gatunki aulonocary do tego(chilumba) i nie mam pomyslu na drugi.Dodam ze nie interesuja mnie tekie ktore rosna 15cm a mniejsze i oczywiscie zeby nie chcialy sie krzyzowac.
piotriola Opublikowano 8 Października 2014 #2 Opublikowano 8 Października 2014 Kolego w temacie obsada pierwszy temat to ,,wybór obsady non mbuna" bardzo ciekawy artykuł autora tom77 nie wieżę że nie zauważyłeś .
RavenPl Opublikowano 8 Października 2014 Autor #3 Opublikowano 8 Października 2014 Hehe no nie zauwazylem bardziej, ale mi chodzi o rozpatrzenie mojego przypadku indywidualnie.
japko Opublikowano 8 Października 2014 #4 Opublikowano 8 Października 2014 Kolego w temacie obsada pierwszy temat to ,,wybór obsady non mbuna" bardzo ciekawy artykuł autora tom77 nie wieżę że nie zauważyłeś . uwierz mi, wiara czyni cuda. sorry za oftopa
piotriola Opublikowano 8 Października 2014 #5 Opublikowano 8 Października 2014 Jeżeli ma zostać iceberg, aulonocara to możesz dodać jakiegoś protomelasa, mi te gatunki się podobają nie wiem jak tobie. Kolorystycznie też by pasowało ; niebieski , żółty i protomelas z przewagą czerwonego.
RavenPl Opublikowano 8 Października 2014 Autor #6 Opublikowano 8 Października 2014 Tez myslalem nad protomelasem ale jaki?Taki co by nie mial 20cm,
piotriola Opublikowano 8 Października 2014 #7 Opublikowano 8 Października 2014 Protomelatus taeniolatus boadzulu, nie miałem tego gatunku ale wygląda dobrze. Miałem Protomelasa taiwan, kolorowy ale nie tak czerwony.
Misiek Opublikowano 8 Października 2014 #8 Opublikowano 8 Października 2014 Uważam że ten protomelas bedzie za duzy do 150cm. Ta ryba w opisach ma rozmiar do 20cm.
piotriola Opublikowano 8 Października 2014 #9 Opublikowano 8 Października 2014 Jak wspomniałem miałem P. taiwan kiedyś uznawany za odmianę kolorystyczną P.boadzulu podawany wymiar to 15 cm jednak nigdy nie dorósł do takiego wymiaru . Ja w opisie buadzulu przeczytałem że ma wymiar 10 cm w akwarium może dociągnąć do 15 cm. Napotkałem na większe wymiary tego gatunku ale może to być powodowane złą dietą. Sam widziałem Yellowa który miał 18 cm a dorasta do 10 cm, tak to już jest i dlatego tak znaczne rozbieżności w wymiarach. Prezes miał ten gatunek, może ujawni ile jego ryby miały centymetrów. Moje zdanie że ten gatunek poradzi sobie w 150 cm.
Edd Opublikowano 8 Października 2014 #10 Opublikowano 8 Października 2014 Może np Otopharynx lithobates ? U mnie w 450 pływa razem z fryeri oraz Protomelasem
Rekomendowane odpowiedzi