Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do Protomelas Taeniolatus Boadzulu, S fryeri i Aulonocary

A może Copadichromis mloto Ivory

Copadichromis%20trewavasae%20Magunga%20Tom02%20male6.jpgEwentualnie Otopharynx lithobates bleck orange

_wsb_536x339_Black+O+D+M$C3$A4nnchen.jpg

Piękne rybki

Osobiście uważam że ivory jest ładniejszy od bleck oreange. Ale to rzecz gustu a o gustach się ..........:D

Opublikowano

Ale z tym black orange może być delikatny problem, ja nie mogłem nigdzie dostać ;) Pewien zaprzyjaźniony z km hodowca pyszczaków obiecywał i niestety na obiecankach cacankach się skończyło ;) Ivory widziałem u Sławka i jest mega spoko - chyba faktycznie lepszy od black orange.

Opublikowano

Ladny jest.Ciekawe jak by sie komponowal z blekitnym icebergiem i jaskrawo niebieska a.chilumba.Co do protomelasa sie wacham.Nie chce rybska ktore urosnie 15_20cm.Przy szkle 150cm to brzydko wyglada(takie moje zdanie).

Opublikowano

Kolego ryby które są polecane w tym wątku raczej nie rosną do 20cm.

Popatrz na S fryeri do jakich rozmiarów może urosnąć. A on się Tobie podoba. Inne ryby są mniejsze albo sporadycznie osiągają wymiary 18cm

Opublikowano

Ok iceberga przeboleje bo musi byc i ta ryba najbardziej mi sie podoba(chodz moj samiec stracil kolor przez zdominowanie ze strony innych ryb).Mam inne pytanie czy ktos ma mlode z tych gatunkow?Bo hodowlom juz nie ufam(po kilku przypadkach).Poszukuje takich gatunkow:

-Protomelas sp. "Steveni Taiwan" -sciaenochromis fryeri iceberg -aulonocara steveni blue neon -copadichromis azureus -aulonocara stuartgranti chilumba -copadichromis borleyi namalenje

Opublikowano
Bo hodowlom juz nie ufam(po kilku przypadkach).

Próbowałeś kupić ryby w Tan-Malu ? Tam dostaniesz śliczne ryby i w 90%(przy większych rybach) będą układy jakie chcesz, a nie jakie ma ochotę sprzedawca Ci wcisnąć.

Opublikowano
Próbowałeś kupić ryby w Tan-Malu ? Tam dostaniesz śliczne ryby i w 90%(przy większych rybach) będą układy jakie chcesz, a nie jakie ma ochotę sprzedawca Ci wcisnąć.

Takie układy można również kupić u Malawiana.

Wcześniej tylko trzeba się kontaktować i dopytać czy jest taka możliwość i kiedy będą,

Opublikowano

Szczerze...ceny mnie przerazaja sa strasznie wysokie jak na ryby 4-5cm pozatym,kiedy ostatnio kupilem w pewnej hodowli przyszedl mi jeden (niby)gatunek a w roznych kolorach mlode.