Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W 200l to IMHO żaden. Demonków raczej będziesz potrzebował więcej ze względu na ich agresję wewnątrzgatunkową i zabraknie miejsca na kolejny gatunek.

-----------------------------

Zacznij od jednogatunkowego a jak okaże się że ryby dobiorą się tak że zostanie trochę miejsca możesz dodać melanochromis/pseudotropheus interruptus.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Demasoni mam już prawie rok.Nastąpiło u mnie przerybienie,a ponieważ baniak mi się rozszczelnił i chwilowo mam jej w mniejszym zastępczym,więc nadarzyła się super okazja do odłowu samców,oraz innych słabo wybarwionych czy tez z nierównymi pasami.Zostawię sobie góra dwa samce i może z 8 samic,reszta do sklepu.

Opublikowano

Jak pozmieniasz układ + zrobisz zmiany w akwa to może być u nich nie ciekawie. Ryby dopiero powyżej roku zaczynają naprawdę pokazywać rogi.

Opublikowano

Osobiście dołożyłbym spokojnego yellowka który zajmuje większości czasu górne partie wody no i miałbyś wtedy fajnie kolorowo ( niebieski i żółty).

Opublikowano

Heh, no tak zapomniałem że pod tym względem jestem inny ;-) ! Także interruptus lepsze rozwiązanie nie wchodząc w szczegóły.