grzegorz77 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 #1 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Witam kolegów.Mam pytanko jaki gatunek waszym zdaniem będzie pasował do demasoni.Akwarium mam o pojemności 200l.
eljot Opublikowano 18 Sierpnia 2014 #2 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 W 200l to IMHO żaden. Demonków raczej będziesz potrzebował więcej ze względu na ich agresję wewnątrzgatunkową i zabraknie miejsca na kolejny gatunek. ----------------------------- Zacznij od jednogatunkowego a jak okaże się że ryby dobiorą się tak że zostanie trochę miejsca możesz dodać melanochromis/pseudotropheus interruptus. 1
grzegorz77 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor #3 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Demasoni mam już prawie rok.Nastąpiło u mnie przerybienie,a ponieważ baniak mi się rozszczelnił i chwilowo mam jej w mniejszym zastępczym,więc nadarzyła się super okazja do odłowu samców,oraz innych słabo wybarwionych czy tez z nierównymi pasami.Zostawię sobie góra dwa samce i może z 8 samic,reszta do sklepu.
eljot Opublikowano 18 Sierpnia 2014 #4 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Jak pozmieniasz układ + zrobisz zmiany w akwa to może być u nich nie ciekawie. Ryby dopiero powyżej roku zaczynają naprawdę pokazywać rogi.
onestone Opublikowano 19 Sierpnia 2014 #5 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Jqk Ci się zrobi luźnej to może rdzawy albo polit 1
stan Opublikowano 20 Sierpnia 2014 #6 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Osobiście dołożyłbym spokojnego yellowka który zajmuje większości czasu górne partie wody no i miałbyś wtedy fajnie kolorowo ( niebieski i żółty).
eljot Opublikowano 20 Sierpnia 2014 #7 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Stasiek litości, oczywiście karma to NLS na której rośnie i wilk i zając.
stan Opublikowano 20 Sierpnia 2014 #8 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Heh, no tak zapomniałem że pod tym względem jestem inny ;-) ! Także interruptus lepsze rozwiązanie nie wchodząc w szczegóły.
grzegorz77 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor #9 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Dokupiłem interruptusa 10szt.Zobaczymy co z tego wyrośnie i wtedy samce nadprogramowe się odda.
Rekomendowane odpowiedzi