darek025 Opublikowano 10 Września 2014 Autor #41 Opublikowano 10 Września 2014 Witam Ostatnio pojawiły mi się okrzemki jest ich dość dużo są na kamieniach, szybie i piasku i nie wiem co robić. Proszę o rady
waszek18 Opublikowano 10 Września 2014 #42 Opublikowano 10 Września 2014 Ty nie widziałeś sporej ilości okrzemek. :-) to co u ciebie widać to raptem początek. Nic z tym nie rób bo to walka z wiatrakami. Albo poczytaj na forum jak inni z nimi walczą. Ostatnio modne ślimaki military helmet. Do glonów jednak łatwiej jest przywyknąć niż z nimi walczyć.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 10 Września 2014 #43 Opublikowano 10 Września 2014 Witam Ostatnio pojawiły mi się okrzemki jest ich dość dużo są na kamieniach, szybie i piasku i nie wiem co robić. Proszę o rady ....przeczytaj Darek ten temat:http://forum.klub-malawi.pl/slimaki-military-helmet-poradzilem-okrzemkiem-glonami-t23610.html ..gwarantuję ,że zapomnisz o okrzemkach:)
darek025 Opublikowano 10 Września 2014 Autor #44 Opublikowano 10 Września 2014 A po jakim czasie ich nie będzie
karbeti Opublikowano 11 Września 2014 #45 Opublikowano 11 Września 2014 A co taki w gorącej wodzie kąpany. Kup z sześć sztuk, wpuść do zbiornika, przyzwyczaj się do ich wyglądu i zapomnij o okrzemkach. Trzy, cztery dni i będziesz miał czyściutko. Okrzemki i tak dalej będą atakować ale Helmety sukcesywnie będą je wcinać. Ja okrzemki mam kilka miesięcy ale przy tych hełmach w akwarium błysk. Polecam. 1
Rekomendowane odpowiedzi