Skocz do zawartości

"Pamiętliwe Rybki" czyli pysie w tygodniku "Do Rzeczy"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie Yaro !!

Jaja sobie robią Ci uczeni. Ot odkrycie, że ryby nauczyły się w którym rogu dostają żarcie. No po porostu GENIUSZE nic tylko dotować tego typu badania ;-).

Opublikowano

Są mądrzejsze niż wydaje.

1. Przed urlopem cieszyły się na mój i syna widok (swych jedynych karmicieli). Żonę olewały (nie chowały się, ale też nie podpływały kiedy przechodziła). Przed teściową się chowały

2. W trakcie urlopu na tyle przyzwyczaiły się do teściowej, że zaczęły ją tolerować - w końcu je karmiła.

3. Jak przyjechaliśmy po dwutygodniowym urlopie - wszystko wróciło do normy z punktu 1 i to momencie, bez konieczności karmienia, czy jakiegoś okresu przejściowego. Po prostu ryby wiedzą dobrze kto wróg, kto przyjaciel;)

• Dziękuję 1
Opublikowano

100% racji - ale do wyciągnięcia takich wniosków trzeba pracy badawczej super geniuszy z najlepszych uniwerków?

Opublikowano
Są mądrzejsze niż wydaje.

1. Przed urlopem cieszyły się na mój i syna widok (swych jedynych karmicieli). Żonę olewały (nie chowały się, ale też nie podpływały kiedy przechodziła). Przed teściową się chowały

2. W trakcie urlopu na tyle przyzwyczaiły się do teściowej, że zaczęły ją tolerować - w końcu je karmiła.

3. Jak przyjechaliśmy po dwutygodniowym urlopie - wszystko wróciło do normy z punktu 1 i to momencie, bez konieczności karmienia, czy jakiegoś okresu przejściowego. Po prostu ryby wiedzą dobrze kto wróg, kto przyjaciel;)

Zrobiłem podobne testy ( jest u mnie teściowa ;) ) i wnioski takie same jak u ciebie Grzesiu. Podpływają do szyby jak podchodzi teściowa ale bez większego szału, ale jak tylko ja podszedłem woda aż się gotowała. Test wykonany w warunkach domowych :D :D !!

Opublikowano
Zrobiłem podobne testy ( jest u mnie teściowa ) i wnioski takie same jak u ciebie Grzesiu. Podpływają do szyby jak podchodzi teściowa ale bez większego szału, ale jak tylko ja podszedłem woda aż się gotowała. Test wykonany w warunkach domowych !!

Stan, powinieneś poprosić o dotację na dalszy rozwój badań naukowych i przedstawienie w przyszłym roku wyników. To bardzo wnikliwa analiza i ciekawa.

Myślę, że potrzebny będzie Ci sztab ludzi i spory budżet na ten cel przecież teściowa nie będzie za darmo przechodzić koło akwarium :)

Opublikowano

Już napisałem do ministerstwa od spraw nie ważnych i mało istotnych o specjalne dotacje ;-).

Z drugiej strony teściowa to zły obiekt to testów przeca każda normalna ryba na jej widok powinna spiep.... gdzie się da , a co dopiero podpływać do szyby ;-).

Opublikowano

Nie no, stawianie teciowej co chwila przed akwarium zakrawa na sadyzm i znęcanie się nad rybkami. Jeszcze jakaś organizacja zajmująca się ochroną zwierząt wyśle ekipę która przykuje się łańcuchami do akwarium i będziecie musieli karmić nie tylko rybki i teściową, ale i ich ;)

Opublikowano

Moja pali jak smok. W domu nie pozwalam, a trasa przemarszu na balkon prowadzi tuż obok akwarium, także ryby chcąc nie chcąc regularnie ją widzą. :(

Opublikowano
Stan, powinieneś poprosić o dotację na dalszy rozwój badań naukowych i przedstawienie w przyszłym roku wyników. To bardzo wnikliwa analiza i ciekawa.

Myślę, że potrzebny będzie Ci sztab ludzi i spory budżet na ten cel przecież teściowa nie będzie za darmo przechodzić koło akwarium :)

dla dobra nauki poswiece sie i oddam swoja tesciowa do celów badawczych :)