eljot Opublikowano 9 Lipca 2014 #21 Opublikowano 9 Lipca 2014 Ale licz się z tym że sweden raczej nie będzie wyglądał jak ten z twojego awatara.
MrJoxton Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor #22 Opublikowano 9 Lipca 2014 No to zobaczymy. Może jestem głupi, ale widziałem na yt filmy ze swedenami no i były super. Podkolorowali? Bo zdjęcia to wiadomo. W rzeczywistości jak wyglądają skoro nie są tak czerwone?
Bezprym Opublikowano 9 Lipca 2014 #23 Opublikowano 9 Lipca 2014 Zajrzyj do galerii tam masz kilka fotek, aczkolwiek na yt jest filmik pana Bogały z odmianą super red i samczyk robi też wrażenie: LABIDOCHROMIS HONGI SUPER RED - YouTube
MrJoxton Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor #24 Opublikowano 9 Lipca 2014 Tym filmikiem się kierowałem. Pan Jarosław ma piękne ryby. Super red są podobne do sweden. Tu kierowałem się zdjęciami z malawiana.
Slawek-meszek Opublikowano 9 Lipca 2014 #25 Opublikowano 9 Lipca 2014 Poczytaj tu http://forum.klub-malawi.pl/wybarwienie-hongi-sweden-t19612.html?&highlight=hongi+sweden, jakie są problemy z takim kolorkiem jak na filmikach. Co dwóch samców możesz spróbować zawsze. Tak jak z msobo. Wcześniej miałem dwa dorosłe samce i żyły sobie w spokoju. Teraz mam 3 młode samczyki i jakoś nie mogą się zgodzić ze sobą.
Bezprym Opublikowano 9 Lipca 2014 #26 Opublikowano 9 Lipca 2014 Na forum była kiedyś dość obszerna dyskusja na temat zachowania kolorków u odmiany sweden może cię zainteresuje: http://forum.klub-malawi.pl/wybarwienie-hongi-sweden-t19612.html?&highlight=hongi+sweden oops z meszkiem daliśmy tego samego linka
MrJoxton Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor #27 Opublikowano 9 Lipca 2014 Ubaw po pachy! Ale lektura ciekawa, poczytam kiedyś, przy czasie. Na początku nie będę kupował hongi, postaram się najpierw o spore stadko msobo magunga.
Slawek-meszek Opublikowano 9 Lipca 2014 #28 Opublikowano 9 Lipca 2014 Ubaw po pachy! A co w tym aż tak śmiesznego?? I co to dla Ciebie znaczy spore stadko msobo?
MrJoxton Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor #29 Opublikowano 9 Lipca 2014 Śmiałem się, że linki te same podesłaliście. Stadko msobo będzie przeważało w akwarium(tak myślę), bo kupić zamierzam dwójkę samców i pięć do sześciu samic. U innych gatunków będzie mniej przedstawicieli.
Bourbon Kid Opublikowano 9 Lipca 2014 #30 Opublikowano 9 Lipca 2014 nie chce Cię zniechęcać ale sam zobaczysz jak zaczną się jazdy nawet między samicami. Nie wierzę że w tak małym akwa wytrzyma 8 msobo
Rekomendowane odpowiedzi