Slawek-meszek Opublikowano 9 Lipca 2014 #11 Opublikowano 9 Lipca 2014 zostaje Aulonacara fire fish A od kiedy będą pasowały do L hongi. Przecież Fire Fish to miesożerca. I raczej żadna non mbuna nie będzie pasowała do hongi.
Bezprym Opublikowano 9 Lipca 2014 #12 Opublikowano 9 Lipca 2014 No fakt przeoczyłem hongi tak mi akurat przyszły na myś fire fish gdy o kolorku czerwonym przeczytałem .Dzięki meszek za czujność, której ostatnio mi brak.
MrJoxton Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor #13 Opublikowano 9 Lipca 2014 Kurczę szkoda, mało tego czerwonego będzie. Na prawdę nie ma nic innego?
Slawek-meszek Opublikowano 9 Lipca 2014 #15 Opublikowano 9 Lipca 2014 Mniemam, że litraż 480 jest wystarczający do posiadania 'luzu' jeśli chodzi o obsadę Litraż już jest ok, ale powiedz jakie masz wymiary zbiornika? A wtedy łatwiej będzie coś doradzić.
MrJoxton Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor #16 Opublikowano 9 Lipca 2014 Ok, już mówię. Zbiornik nie jest gotowy, zamierzam wykonać go samodzielnie, a planowane wymiary to 160x60x50. 60 to wysokość zbiornika oczywiście. A co do hongi, to był to pierwszy gatunek na który się zdecydowałem. Za jakiś czas opiszę obsadę szczegółowo, o postępach prac będę informował na bieżąco. Bardzo zależy mi na czymś czerwonym. Może być nawet red red, ale wtedy bym musiał dawać im coś wybarwiającego. No ale skłaniał bym się ku aulonkom.
Bezprym Opublikowano 9 Lipca 2014 #17 Opublikowano 9 Lipca 2014 no to musisz niestety zrezygnować z hongi, ja ze swej strony proponowałbym ci Labidochromisa sp, perlmutt też fajny pasiaczek, mięsożerny,dodatkowy kolorek i wtedy mógłbyś tego fire fisha dać.Co do red redów to przemyśl to jeszcze bo opcję pomarańczową masz już w msobo.
MrJoxton Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor #18 Opublikowano 9 Lipca 2014 No i otóż to. Red redy nie pasują mi do msobo. Zamierzam kupić najwięcej właśnie msobo, więc te redy kiepskie. Z hongi będzie mi ciężko zrezygnować. Zerknę jeszcze na te perlmuty, ale hongi Sweden są moim zdaniem jednymi z najoryginalniejszych pysiów no i to są jednak moje ulubione. Początkowo miało być dwukrotnie mniejsze akwarium, ale po przebadaniu mojej szafki okazało się, że akwarium może być większe. Ze starej obsady zrezygnowałem ze wszystkich gatunków, ale nie z hongi. One zostają. Zrezygnować mogę z aulonek. Trudno. Konsekwetnie zostawiam hongi.
Bezprym Opublikowano 9 Lipca 2014 #19 Opublikowano 9 Lipca 2014 ale zdajesz sobie sprawę że samiczki hongi są nieszczególne?
MrJoxton Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor #20 Opublikowano 9 Lipca 2014 Ale samce to rekompensują, a zwłaszcza Sweden. Poza tym, te samiczki wcale nie są takie brzydkie. Mi się podobają takie srebrzyste. I tu nasuwa się pytanie: Czy w baniaku może być dwójka samców?
Rekomendowane odpowiedzi