dorotal Opublikowano 16 Czerwca 2014 #1 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Wczoraj dałam swoim pyszczakom kawałek sałaty wcześniej sparzony wrzątkiem przez około 1 minuty. Dzisiaj widzę że niestrawione części sałaty wychodzą im przez odbyt. Może trzeba tą sałatę zagotować. Inna rzecz że ryby bardzo łapczywie się na niż rzuciły i połykały bardzo duże jej kawałki. Proszę o radę może coś zrobiłam nie tak z tą sałatą? Obsada to saulosi 1+4, rdzawe 6 szt i yellow 6 sztuk wszystko młode ryby.
Ireneusz71 Opublikowano 16 Czerwca 2014 #2 Opublikowano 16 Czerwca 2014 że przez odbyt to bardzo dobrze, zawsze wychodzę z założenia, że odchody powinny być koloru ciemnego jeśli jest inaczej czyli są w kolorze pokarmu to rybki są przekarmione.
Mortis Opublikowano 16 Czerwca 2014 #3 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Niewiem jak z sałatą ale ja daję brokuły i je delikatnie podgotowuję na małym ogniu. Jak widzę że już podjadły nie rzucają się łapczywie to wyjmuję warzywo.
Raffy Opublikowano 17 Czerwca 2014 #4 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Ja roslinozercom ostatnio podaje algi nori, takie jak do sushi. Zra to codziennie, czasem na przemian ze sprulina czy balastem i jest pieknie glony wieszam na klipsie.
Arit Opublikowano 17 Czerwca 2014 #5 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Ja roslinozercom ostatnio podaje algi nori, takie jak do sushi. Zra to codziennie, czasem na przemian ze sprulina czy balastem i jest pieknie glony wieszam na klipsie. Jakoś je przygotowujesz czy wieszasz suche?
Raffy Opublikowano 17 Czerwca 2014 #6 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Od razu wale z paczki, pysie szarpia az milo sa tez nori z dodatkiem czosnku dla ryb morskich, ale cenowo drozej wychodzi...jak ktos lubi swoje pysie to moze i takie dawac )
eljot Opublikowano 17 Czerwca 2014 #7 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Kiedyś próbowałem podawać nori ale u moich ryb nie wzbudziło zachwytu, podobnie zresztą jak u mnie .
Raffy Opublikowano 17 Czerwca 2014 #8 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Muszą po prostu się przyzwyczaić, roślinożernej natury się nie oszuka
Rekomendowane odpowiedzi