Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co 2 tyg.

Tu tak jako ciekawostke wstawiam najbardziej moim zdaniem dopracowaną konstrukcję,oczywiscie wersja mala dla zwyklych uzytkownikow,bez purigenu itp.Miejsce na gabke, grzalke, ceramike i pompe.

457_bez_tytu_u.jpg

469_bez_tytu_u2.jpg

Witam

Mam kilka pytań :)

1.Czy ta wersja będzie odpowiednia do akwa 300l (120x50x50)?

2.Jaką szerokość ma komora na grzałkę.

3.Jaką wysokość ma skimmer i zasys wody.

4. Czy ta gąbka będzie odpowiednia, a może coś tańszego?

Ostatnie pytanie czy wejdzie do środka aquael 2000.

WKŁAD FILTRACYJNY GĄBKA 50x50x5 cm PPI 45 (5052262318) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img15.allegroimg.pl/photos/400x300/50/52/26/23/5052262318@@AMEPARAM@@15@@AMEPARAM@@50/52/26/23@@AMEPARAM@@5052262318

Pozdrawiam :)

Opublikowano

@Kado. Wyjaśnij mi. Po prawej stronie, tam gdzie żeberka, będzie zasys. Potem woda przepłynie od góry przez gąbki i złoże filtracyjne i wpadnie down do komory po lewej?

Generalnie pomysł fajny jest tylko jedno ale - moim zdaniem za mała jest szczelina między komorą biol-mech a komorą pompy. Tak z kilka centymetrów by się przydało.

tak , zasys bedzie z prawej strony i na ścianie bocznej, wszędzie gdzie są te żeberka .....co do szczeliny do komory pompy, to faktycznie ją poszerzę , mam tam dobre dojście :)

Opublikowano

Ja używam najtańszego kleju z Castorama i 2 h po sklejeniu kasety juz pływała w wodzie.Raczej nie powinno się nic dziać jeśli klej ma atest pzh. Zamaluj farba akrylową i ukryje te plamy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanie do osób stosujących gąbkę tapicerską. Jak oceniacie skuteczność vs standardowej gąbki 45ppi? Czy kupowaliście gąbkę miękką czy twardą?