Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobione, a więc wracając do tematu, gość z Malawiana do 300L zasugerował mi taką obsadę aby było kolorowo:

-Saulosi

-Red Red

-Metriaclima calainos cobalt

EDIT:

Po zmianie w pierwszym poście dalej nic się nie zmienia

Opublikowano

Dzięki (trochę pomogłem bo zmieniłeś tylko tagi ;))

Co do obsady to wymieniłbym reda na coś innego, masz już podobne samice u saulosi. Stawiał bym na odmiennego kolorystycznie Perllmuta, pionowe paski u samiczek urozmaicą efekt, dodatkowo ryba ta jest umiarkowanie terytorialna podobnie jak red czy yellow.

• Dziękuję 1
Opublikowano
Dzięki (trochę pomogłem bo zmieniłeś tylko tagi ;))

Co do obsady to wymieniłbym reda na coś innego, masz już podobne samice u saulosi. Stawiał bym na odmiennego kolorystycznie Perllmuta, pionowe paski u samiczek urozmaicą efekt, dodatkowo ryba ta jest umiarkowanie terytorialna podobnie jak red czy yellow.

no ale samiczki reda jednak mają ten pomarańcz zbliżony do czerwonego wyglądają bardzo żywo i też mi się podobają, jakby sie dało to wymarzoną obsadą byłoby własnie saulosi, cobalt, red red i perlmutt - taką obsadą byłbym po prostu zachwycony :)

Opublikowano
Pewnie że by się chciało ;) jak już tyle akwa urosło to może urośnie do 375l i możesz wpuszczać te cztery :D

ale czy mój HW-302 jako biolog i turbo 2000 jako mechanik takie uciągnie?

Opublikowano
Spokojnie uciągną, także stawiaj 375 i bierz te 4 gatunki ;)

moja zbije albo mnie albo Was albo mnie i Was razem :P

EDIT:

zastanawiam się czy pokrywa plastikowa starczy czy lepiej alu?

Opublikowano

Gratuluję, zmierzasz w dobrym kierunku. Jeśli tylko masz miejsce na większe akwarium to na takie się decyduj. Takie 375 o wymiarach 150x50x50 daje już fajne możliwości. Jeśli na takie akwarium chciałbyś gotową pokrywę to odradzam wromaka

WROMAK POKRYWA 150X50 DO AKWARIUM PROSTOKĄTNEGO (4228311059) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img07.allegroimg.pl/photos/400x300/42/28/31/10/4228311059@@AMEPARAM@@07@@AMEPARAM@@42/28/31/10@@AMEPARAM@@4228311059

a polecam aquaela -http://www.keko.pl/aquael-pokrywa-prosta-pap-150x50-ipx7.html?ceneo_spo=true

Aquael jest z przyjemniejszego dla oka materiału, nie wygląda tak badziewnie i ma fajna opcję podnoszenia pokrywy jak klapa w aucie.

Choć najfajniej byłoby zrobić samemu z pcv. Tu świetnym przykładem będzie klubowy kolega Guban88ok3m - http://forum.klub-malawi.pl/pokrywa-diy-akwa-300-l-t21910.html

I zrobił się mały off. Proponowałbym założyć temat w dziale PODSTAWY.