marcin73m Opublikowano 10 Maja 2014 #11 Opublikowano 10 Maja 2014 Do 300l też raczej poleca się tylko 3 gatunki. Ja osobiście też na takiej ilości bym poprzestał. Może ktoś inny jeszcze się wypowie w tej kwestii.
Mahone Opublikowano 10 Maja 2014 Autor #12 Opublikowano 10 Maja 2014 w takim razie co byście mi polecili do 300L i jaka ilość haremów aby było kolorowo i naprawdę ładnie to ma być ozdoba salonu oraz aby było mało agresywnie zakładając że obowiązkowo musi być: -Saulosi (ponieważ mam już 12 młodzików i bardzo mi się podobają) -Maingano (bo jest niebieski i czarny)
Mahone Opublikowano 10 Maja 2014 Autor #14 Opublikowano 10 Maja 2014 Perlmutt lub joanjohnsonae a czy samice joanjohnsonae nie mają "śledziowatej" barwy?
Bezprym Opublikowano 10 Maja 2014 #15 Opublikowano 10 Maja 2014 Nie ,przynajmniej ja tak nie uważam. Nazywane są PERŁĄ LIKOMY. Według niektórych urodą nawet przewyższają swoich samców. Obejrzyj fotki w galerii,wygoogluj sobie lub obejrzyj filmiki na youtube
Guban88 Opublikowano 10 Maja 2014 #16 Opublikowano 10 Maja 2014 Jak dla mnie to samce jak i samice obydwóch gat.(perlumtt i joanjohnsonae) są ładne , więc śmiało mogę polecić. w takim razie co byście mi polecili do 300L i jaka ilość haremów aby było kolorowo i naprawdę ładnie to ma być ozdoba salonu oraz aby było mało agresywnie zakładając że obowiązkowo musi być: -Saulosi (ponieważ mam już 12 młodzików i bardzo mi się podobają) -Maingano (bo jest niebieski i czarny) Daj np perlmutt bo maingano jak i joanjohnsonae to jest melanochromis. [300] Malawi
Bezprym Opublikowano 10 Maja 2014 #17 Opublikowano 10 Maja 2014 Guban joanjohnsonae ostatnio zaklasyfikowano do labidochromisów.
Guban88 Opublikowano 10 Maja 2014 #18 Opublikowano 10 Maja 2014 A gdzie ta klasyfikacja ? Bo jak pamiętam to w ofercie Tan-Mal był pod melanochromis jak i w naszej bazie też tak jest [300] Malawi
Bezprym Opublikowano 10 Maja 2014 #19 Opublikowano 10 Maja 2014 Sprawdź na onzemalawicichliden.eu . Poruszałem tę sprawę w jednym z moich wątków , harisimi nawet w tej sprawie miał do Adka pisać ale mu chyba to umknęło trzeba by go było zapytać. Notabene nowa klasyfikacja obowiązuje już od roku. Jeśli chodzi o maingano to według nich to już nie melanochromis ale pseudotropheus.
CoolPhone Opublikowano 11 Maja 2014 #20 Opublikowano 11 Maja 2014 Przypominam, że to nie dyskusja na temat nowej klasyfikacji (OT).
Rekomendowane odpowiedzi