Gizmo_23 Opublikowano 14 Marca 2014 Autor #21 Opublikowano 14 Marca 2014 Witam ponownie.Więc skład trochę uległ zmianie,ponieważ będę brał obsadę u Fullera 1. Aulonocara Red Rubin lub Stuartgranti Usisye-zdecyduję już na miejscu. 2. Melanochromis maingano 3. Pseudotropheus saulosi " Coral " Proszę o odpowiedni podział samiec a samice? Oraz o ustalenie diety dla tych pyśków . Jutro baniak będzie miał tydzień od startu to wpiszę pomiary.
eljot Opublikowano 14 Marca 2014 #22 Opublikowano 14 Marca 2014 Odpuściłbym sobie połączenie aulonocary z melanochromisami, te drugie są szybkie zadziorne i nieprzewidywalne. U mnie młode maingano nieźle gnębiły aulonki, nie wiem jak to bywa z dorosłymi bo pozbyłem się obu gatunków.
Gizmo_23 Opublikowano 14 Marca 2014 Autor #23 Opublikowano 14 Marca 2014 Odpuściłbym sobie połączenie aulonocary z melanochromisami, te drugie są szybkie zadziorne i nieprzewidywalne. U mnie młode maingano nieźle gnębiły aulonki, nie wiem jak to bywa z dorosłymi bo pozbyłem się obu gatunków. No to co byś w zamian za maingano zaproponował do tego składu?
eljot Opublikowano 14 Marca 2014 #24 Opublikowano 14 Marca 2014 Coś spokojniejszego np. Labidochromis perlmut.
Gizmo_23 Opublikowano 14 Marca 2014 Autor #25 Opublikowano 14 Marca 2014 Coś spokojniejszego np. Labidochromis perlmut. No brałem go wcześniej pod uwagę a nie ma nic spokojniejszego ,ale podobnego w ubarwieniu do maingango?Uparłem się na tę alunokarę i coś ciężko do nich dobrać odpowiedniego,ale jak pisałeś miałeś już alunki ,to może powiesz z czym je jeszcze trzymałeś? No to tak by to wychodziło: 1. Aulonka 1-3 2. Pseudotropheus saulosi " Coral "1-3 3. Labidochromis perlmut lub Labidochromis sp. perlmutt Higga Reef 1-3 Czwarty gdyby dać Yellow 1-2 ,to już chyba przesada co? No i czy dla 1,2,3 to odpowiedni stasunek jak 1-3?
eljot Opublikowano 14 Marca 2014 #26 Opublikowano 14 Marca 2014 Miałem te ryby bardzo krótko w 240l, aulonki pływały z maingano i yellow. 4 gatunki to przesada w 240l. Ja bym dał aulonkę w układzie 1+2 a pozostałe czyli saulosi, perlmuty bądź yellow po 1+4
Bezprym Opublikowano 14 Marca 2014 #27 Opublikowano 14 Marca 2014 Labidochromis perlmut i Labidochromis sp perlmutt Higga Reef to ta sama ryba
Gizmo_23 Opublikowano 14 Marca 2014 Autor #28 Opublikowano 14 Marca 2014 Labidochromis perlmut i Labidochromis sp perlmutt Higga Reef to ta sama ryba No to dobre:) heheh no a przedstawiają ją jako 2 różne typy:) aulonkę w układzie 1+2 a pozostałe czyli saulosi, perlmuty bądź yellow po 1+4 No to gra!Dzięki chłopaki wszystko kupię u Fullera ,więc poproszę Was jeszcze o ustalenie diety dla nich.
Bezprym Opublikowano 14 Marca 2014 #29 Opublikowano 14 Marca 2014 Ja bym ci jeszcze radził obejrzeć inne odmiany stuartgranti np. Chilumba, ngara, cobue. W rybki możesz także zaopatrzyć się w Malawianie
Gizmo_23 Opublikowano 14 Marca 2014 Autor #30 Opublikowano 14 Marca 2014 Ja bym ci jeszcze radził obejrzeć inne odmiany stuartgranti np. Chilumba, ngara, cobue. W rybki możesz także zaopatrzyć się w Malawianie Mieszkam na Słowacji ,więc bliżej mam do Fullera co do niebieskiej barwy ,to przeszukam z tym nie ma kłopotu mają je wszystkie u siebie dzięki teraz dieta i będzie git!
Rekomendowane odpowiedzi