Gizmo_23 Opublikowano 10 Marca 2014 Autor #11 Opublikowano 10 Marca 2014 Aulonocara jest polecana raczej do spokojniejszych gatunków niż hara. Czyli ona może wypaść a Yellow jest łagodna chyba jeżeli pójdzie w zamian za Permutta to mogę mieć 1.Aulonocara Jacobfreibergi Hangi Orange 2.Pseudotropheus Saulosi 3.to jeden z powyższych No chyba,że coś jeszcze do nich innego dobierzemy No to 1 muszę jutro w porozumieniu z 2gą połówką dogadać jak co
Bezprym Opublikowano 10 Marca 2014 #12 Opublikowano 10 Marca 2014 Nie wiem co masz przeciw maingano bardzo piękna ryba a dominujący samiec jest powalający kolorystycznie pasowałoby. Chodzi mi jeszcze po głowie joanjohnsonae ale nie wiem czy przypadnie tobie do gustu.
Gizmo_23 Opublikowano 11 Marca 2014 Autor #13 Opublikowano 11 Marca 2014 Nie wiem co masz przeciw maingano bardzo piękna ryba a dominujący samiec jest powalający kolorystycznie pasowałoby. Chodzi mi jeszcze po głowie joanjohnsonae ale nie wiem czy przypadnie tobie do gustu. Nie ten odpada maingango masz rację jest ładną rybą jeszcze pomyślę jutro jak się prześpię z tym natłokiem Jeżeli pupil jutro odpadnie to nad tą obsadą pomyślę Labidochromis sp Perlmutt Melanochromis cyaneorhabdos maingano lub cynotilapia hara Labidochromis caeruleus yellow. Na dziś już kończę i dziękuję za dobre porady jak coś to wrócimy do tematu:) -- dołączony post: A więc tak : Aulunolocara Hongi Orange -zostaje Pseudotropheus saulosi - również zostaje Maingango Z tym,że myślę jeszcze gdyby 3kę zamienić na coś innego może ktoś jeszcze się tu udzieli:) A co z labidochromis sp mbamba bay może być razem z powyższymi? Do tego jak je ilościowo podobierać 1-4 na wszystkie?
Gizmo_23 Opublikowano 11 Marca 2014 Autor #14 Opublikowano 11 Marca 2014 No tak to wygląda na dzień dzisiejszy:) trzy strony jak widać Teraz tylko ten 3ci gatunek jeszcze trzeba ustalić.
Bezprym Opublikowano 11 Marca 2014 #15 Opublikowano 11 Marca 2014 Mbamba jak dla mnie za bardzo przypomina samca saulosi poza tym jest to bardziej agresywnaą odmiana labidochromisa szukałbym raczej rybek o odmiennym wyglądzie. Aulonki ograniczają ci trochę wybór. Może poprzestań na dwóch gatunkach wtedy można spróbowa wielosamcowo lub dodaj jeszcze jedengatunek małej aulonki. Kupujesz po 10sztuk narybku i czekasz aż haremy ci się utworzą.
Gizmo_23 Opublikowano 11 Marca 2014 Autor #16 Opublikowano 11 Marca 2014 Mbamba jak dla mnie za bardzo przypomina samca saulosi poza tym jest to bardziej agresywnaą odmiana labidochromisa szukałbym raczej rybek o odmiennym wyglądzie. Aulonki ograniczają ci trochę wybór. Może poprzestań na dwóch gatunkach wtedy można spróbowa wielosamcowo lub dodaj jeszcze jedengatunek małej aulonki. Kupujesz po 10sztuk narybku i czekasz aż haremy ci się utworzą. No to dobrze by wyglądało z 2gi gatunek aulonki tylko żeby nie krzyżowały się z czasem pomiędzy sobą A co sądzisz o Maingango lub Permutta wcześniej o nich myślałem?
Bezprym Opublikowano 11 Marca 2014 #17 Opublikowano 11 Marca 2014 Dodaj maingano, będziesz miał ryby w pionowe i poziome paski, lub jeszcze lepiej weź Saulosi, maingano i perlmutt 1
Gizmo_23 Opublikowano 11 Marca 2014 Autor #18 Opublikowano 11 Marca 2014 Dodaj maingano, będziesz miał ryby w pionowe i poziome paski, lub jeszcze lepiej weź Saulosi, maingano i perlmutt Ok to pozostaje Maingango a propos ,to właśnie ona spodobała się mojej 2giej połowie:),więc szybko mnie się też musiała spodobać hahaha Jednak trafnie oceniłeś tą obsadę już wcześniej :-P i niech tak już zostanie. Dobierzesz mi do nich dietę? Właśnie zrobiłem pierwszy pomiar od soboty gdy baniak wystartował oto wyniki : No3 50 No2 0 GH 15d KH 13d pH 8,0 Test paskowy Sera i pokryły się z kropelkowym Zooleka Jak to wygląda,bo woda klarowna jest praktycznie cały czas.
Bezprym Opublikowano 11 Marca 2014 #19 Opublikowano 11 Marca 2014 Kup testy kropelkowe sery lub jbl test na no3 zooleka nie jest wiarygodny. Przydałby się jeszcze test na amoniak. Zmierz także wodę kranową dla porównania, dodałeś jakiś biostarter jeśli nie to dodaj. Zachęcam także do lektury FAQ na łamach serwisu.
Gizmo_23 Opublikowano 11 Marca 2014 Autor #20 Opublikowano 11 Marca 2014 Kup testy kropelkowe sery lub jbl test na no3 zooleka nie jest wiarygodny. Przydałby się jeszcze test na amoniak. Zmierz także wodę kranową dla porównania, dodałeś jakiś biostarter jeśli nie to dodaj. Zachęcam także do lektury FAQ na łamach serwisu. Woda z kranu właśnie zrobiłem No3-10 No2-0 GH-16 KH-15 pH-7,5 Podałem AquaSafe i Bactozym
Rekomendowane odpowiedzi