Mario Opublikowano 16 Lutego 2014 #1 Opublikowano 16 Lutego 2014 Witam, posiadam takie pokarmy jak. Spirulina strong 36%. Dafina suszona witaminizowana. Tropical cichlid color. Tropical cichild gran. Moją obsądą będzie Pseudotropheus Saulosi i jak karmić tymi pokarmami ?
waszek18 Opublikowano 17 Lutego 2014 #2 Opublikowano 17 Lutego 2014 Najpierw zmień pokarmy na lepsze. Naturefood, O.S.I. Tropical jest słaby.
blady Opublikowano 17 Lutego 2014 #3 Opublikowano 17 Lutego 2014 Pozwolę sobie podpiąć się do tematu.Moje pytanie jest trochę inne bo właśnie mam te lepsze pokarmy tzn.Hikari i Dainichi i mam wrażenie jak by moim saulosi nie smakowały pobierają pokarm ale zaraz go wypluwają czasem któryś połknie i tu pytanie czy to kwestia zmiany pokarmu czy robie coś nie tak?
crav Opublikowano 17 Lutego 2014 #4 Opublikowano 17 Lutego 2014 tak bywa przy zmianie pokarmu...dawno temu zmieniłeś ? mario z tych pokarmów co wymieniłeś zrezygnował bym całkowicie. polecam nf, dainichi, o.s.i. , nls, hikari...
Gość pemergency Opublikowano 17 Lutego 2014 #5 Opublikowano 17 Lutego 2014 tak bywa przy zmianie pokarmu...dawno temu zmieniłeś ? mario z tych pokarmów co wymieniłeś zrezygnował bym całkowicie. polecam nf, dainichi, o.s.i. , nls, hikari... Nie chcę zakładać nowego tematu, więc napiszę tutaj. crav co byś powiedział na: - JBL Spirulina 40% - New Life Spectrum Cichlid Formula - Dainichi Cichlid Colour FX, 1mm granulki Premium LIne - Dainichi Cichlid Ultima Krill Pro, 1mm granulki - Dainichi Cichlid Veggie FX, 1mm granulki Premium LIne Ryby to: 1 zbiornik: yellow, zebra cobalt blue, socolofi albino, 2 zbiornik: melanochromis auratus , zebra red-red Co z tej listy jest zbędne w tym zestawieniu, a co warto dorzucić? Dzięki
marcin1ja1 Opublikowano 17 Lutego 2014 #6 Opublikowano 17 Lutego 2014 Hikari szczególnie w większych opakowaniach (np. 250g) wychodzi naprawdę tanio i nie raz w przeliczeniu wagi do ceny bije na łeb "tanie" karmy.
blady Opublikowano 17 Lutego 2014 #7 Opublikowano 17 Lutego 2014 Ryby dopiero wczoraj wpuszczone i zaczołem je karmić polecanymi pokarmami niestety nie zapytałem czym były karmione wcześniej zasadniczo nigdy nie miałem do czynienia z granulatem dlatego nie do końca wiem czy wszystko robię ok.
Gość pemergency Opublikowano 17 Lutego 2014 #8 Opublikowano 17 Lutego 2014 Hikari szczególnie w większych opakowaniach (np. 250g) wychodzi naprawdę tanio i nie raz w przeliczeniu wagi do ceny bije na łeb "tanie" karmy. Nie wiem jak w PL, ale u mnie przykładowo 250g płatków Tropical Malawi kosztuje Ł15 (75zł), dla porównania Hikari Cichlid Gold 250g koszt Ł7 (35zł)
marcin1ja1 Opublikowano 17 Lutego 2014 #9 Opublikowano 17 Lutego 2014 Nie wiem jak w PL, ale u mnie przykładowo 250g płatków Tropical Malawi kosztuje Ł15 (75zł), dla porównania Hikari Cichlid Gold 250g koszt Ł7 (35zł) Podobnie jest w Polsce (różnica w cenie). Hikari dwa razy tańsze a jest o niebo lepsza od Tropicala. Często Tropical w małych opakowaniach w małych sklepach zoologicznych wychodzą drożej niż karmy Hikari, JBL, Dainichi lub nawet OSI. Ja ostatnio w Plantice we Wrocławiu kupowałem Hikari Gold 250g za mniej niż 20zł.
sam1113 Opublikowano 2 Marca 2014 #10 Opublikowano 2 Marca 2014 Witajcie. Zakupiłem kilka karm / coś dostałem i coś mi jeszcze zostało. Proszę o pomoc w ułożeniu diety. Będę karmił 2 razy dziennie. Aktualnie posiadam: O.S.I Spirulina Flakes O.S.I VividColor Flakes Aquael Acti Cichilid Gran hikari cichlid excel NF Premium Cichlid Plant-S Tropical Spirulina super forte Tropical Vitality color Flakes Tropical 8mix Supervit Tropical to darmowe próbki ale mam ich troche Obecnie pływa u mnie jedna dorosła samica 8cm, samiec 6cm i 5 mlodych sztuk 3cm Jak proponujecie to podawać ?
Rekomendowane odpowiedzi