mlw14 Opublikowano 7 Stycznia 2014 #1 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Witam Wszystkich. Pragnę przedstawić mój nowo zakładany zbiornik. Akwarium to zbiornik przygotowany pod morszczaka. 120x60x50 z bocznym kominem (w przyszłości mogę wykorzystać komin i rozbudować zestaw o sumpa). Zbiornik stoi pod schodami i widoczny jest z trzech stron. Kilka słów o wyposażeniu: Akwarium: 120x60x50 Filtracja: kubeł JBL 1501e oraz AQUAEL turbo 2000 Grzanie: Jager 200w Podłoże: piasek do piaskownic z atestem PZH firmy KREISEL Kamienie: otoczak grafitowy Rośliny: anubias, nurzaniec i zwartka skręcona (Cryptocoryne balansae) rozmieszczenie filtra i deszczownicy jest w wersji roboczej - tak najlepiej dmucha po akwarium. NIestety trójstronne akwarium utrudnia optymalne rozłożenie sprzętu. Co do obsady rybnej, to jeszcze nie mam dobranej. Napewno idę w coś łatwego w hodowli do czasu jak nie nabiorę wprawy
eljot Opublikowano 7 Stycznia 2014 #2 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Nietypowe a ciekawe choć mało malawijskie
mlw14 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor #3 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Część roślin wyleci po okresie dojrzewania akwiarium a w najbliższych dniach dojdzie kilka kamieni.
CoolPhone Opublikowano 7 Stycznia 2014 #4 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Dużo sałaty dla pysi:P Powodzenia
nabe Opublikowano 7 Stycznia 2014 #5 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Dużo ziela, mało kryjówek i kamieni do skubania niestety. Bardzo otwarty wystrój, ale wg mnie zbyt przestronny. Fiszki powinny mieć jakiś azyl.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 7 Stycznia 2014 #6 Opublikowano 7 Stycznia 2014 ..ja bym Ci sugerował aby filtr wewnętrzny zrobić w ten sposób ,że zmienisz gąbkę na bardziej gęstą i za pomocą dokupionych rurek umieścisz ją jakieś optymalnie 5cm nad dnem!! A wylot z niego ustaw tak aby woda wypływająca z filtra łamała Ci lustro wody jednocześnie w ten sposób ją napowietrzając. I gąbka zamontowana jak wspomniałem będzie łatwiejsza do ukrycia!!
Sebastian_Z Opublikowano 7 Stycznia 2014 #7 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Witamy kolejnego zapaleńca, akwarium będzie okej jak włożysz jeszcze kilka kamoli, takich sporych rozmiarów. Jak na moje oko za mało wody. Rośliny fajne ale jak wpuścisz pysie to raczej je wyeliminują. A w akwarium zrobi się zielono lub brązowo bo kamule po pewnym czasie około roku ładnie porosną glonem. Powodzenia.
harisimi Opublikowano 7 Stycznia 2014 #8 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Witam W sumie pod non - Mbuna mogłoby być tak jak jest ale nie wiele byś wtedy tam włożył i dekoracyjność byłaby wątpliwa. Mbuniaki przepielą Ci ogródek ale kamieni dla skałogryzów faktycznie trochę mało.
bolo141 Opublikowano 8 Stycznia 2014 #10 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Witaj. Cierpliwości i miłej zabawy.Faktycznie trochę pustawo ale wsyp trochę" gruzu" i będzie ciekawiej.
Rekomendowane odpowiedzi