Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Stan, za zawory płaciłem koło 13 zł, ale maja sporą średnicę przelotu w kuli (coś kolo 1,5 cm)

Misiu można prosić o link - plisssssssssss !!

A 15mm przelotu jak znalazł - mnie pasuje !

Opublikowano

Super projekt i super relacja ... ja niestety w pracy baniaka mieć nie mogę, jednak wszyscy co mogą powinni mieć właśnie taki układ jak Misiek. Akwarium a nad akwarium nasz kalendarz :D.

Opublikowano

Pozostaje mi się tylko cieszyć jeśli się Wam podoba. Bo to oznacza, że wykonałem dobrą robotę :)

Stan, mój kolega pracuje w hurtowni, chyba nie mają strony. Napisz na pw co Cie interesuje to go dopytam o szczegóły. W razie potrzeby zawsze mogę Ci coś od niego przesłać.

W dniu wczorajszym szkło zostało zarybione zgodnie z planem

- Aulonocara stuartgranti sp. Chilumba 3+3 (około 6 cm). Na razie wybarwia się jeden samiec. Liczę, że wśród śledzików będą jeszcze dwaj panowie.

- Labidochromis caeruleus 10 sztuk młodzieży

Jak dotąd jestem mega zadowolony z aulonocary. Uważam że wybór tej ryby był świetną decyzją. Już nie mogę się doczekać gdy podrośnie i pokaże pełnię ubarwienia.

Początkowo to głównie aulony zaszyły się w skałach, z czasem zaczeły nabierać śmiałości. Wszystkim oglądającym bardzo podobają się też cytrynowe yellow. A oto kilka zdjęć i krótkie filmiki z pierwszego dnia ryb w akwarium. Zdjęcia wykonane telefonem.

20140117_165335_zps399b5dd9.jpg

20140117_205303_zps8e2e4c11.jpg

20140117_204806_zps750f4832.jpg

20140117_204946_zpsf3df5492.jpg

20140117_204941_zpsc40732d7.jpg

20140117_205123_zps3d44f77e.jpg

Przyczajony tygrys, ukryty smok ;) ksywka cykor

20140117_205136_zps66f10526.jpg

I jedna fota z lampą.

20140117_205039_zps727eb441.jpg

Udało się popełnić kilka filmików.

[ame]

[/ame]

[ame]

[/ame]

I jeden nakręcony z lampą, wyciąga więcej koloru z ryby

[ame]

[/ame]
  • Dziękuję 6
Opublikowano

Zmienia z żółtego na biały. Ten sam piasek mam w 220, możesz zobaczyć jak wygląda z normalną białą świetlówką. To piach do piaskownic sprzedawany w OBI i normalnie jest żółty.

Opublikowano

To dobry efekt. Sam w tym tygodniu chce skończyc swoje nowe malawi i mam kilka świetlówek różnych ale dopiero będę sprawdzał efekt jak zaleje. Póki co ustawiam na sucho i też mam Sylvanie różne ale mi w jednym aqouastar zmienił akwarium na lekko cukierkowe ale to tez przez czerwony piaskowiec z tym, że ta cukierkowość odbiła sie na barwie dna.

Opublikowano

Wyobraźcie sobie, że od kilku godzin te Aulony się trą... A wydawało mi się, że są jeszcze za młode. Jedna samica ma już wypchane podgardle i co chwile kuszona przez samca wraca za kamień, gdzie urządzają sobie tą orgię ;)