Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

IMO jeśli dasz podobny stosunek w watach to uzyskasz podobny efekt.

W mojej lampie dałem podobne ledy ale proporcja watów jest bardziej na korzyść białego i jest bardziej biało.

Ale odbiór kolorów to jest bardzo subiektywna sprawa. Nawet odbiór kolorów, zwłaszcza przekazanie tego na zdjęciach to już jest sztuka. Jedno jest pewne na 100% uzyskasz takie refleksy. Efekt który uzyskasz na pewno cię zadowoli. (Najwyżej dołożysz ledów :).

Powodzenia 3mam kciuki!!!

Widać że ledami jednak się da jeśli zrobić to porządnie.

Jasne, że się da!

Opublikowano
5v zasili ci max 1 led,

12v zasili ci 3 ledy.

kolejne ciągi musisz podłaczac równolegle

Jeżeli masz jeden driver, to podłączając pod 12V w dwóch gałęziach te 6 ledów, pamiętaj że prąd w każdej gałęzi będzie połową prądu drivera.

Chyba że masz dwa drivery wtedy nie ma tematu :)

• Dziękuję 1
Opublikowano
Jeżeli masz jeden driver, to podłączając pod 12V w dwóch gałęziach te 6 ledów, pamiętaj że prąd w każdej gałęzi będzie połową prądu drivera.

Chyba że masz dwa drivery wtedy nie ma tematu :)

Ale tylko przy założeniu, że są takie same diody w każdej gałęzi :P

Opublikowano

No to temat dopięty ;-)

A to dowód na to , że wasze porady nie poszły na marne ;-).

Dzięki wszystkim za pomoc , bo nie jestem za dobry w te klocki . A oto efekt na sucho ;-)

• Dziękuję 1
Opublikowano

Wszystko spoko, tylko nie widzę specjalnie sensu kupowania xml i kręcenia ich na 0,7a.

3 niebieskie to zdecydowanie za mało do efektu jakiego oczekujesz. Możesz śmiało kupić 6 szt. Docelowo jak chcesz mieć tak mocno niebiesko to i 9 może być mało. Mam na myśli oczywiście Xpe. Binem aż tak się nie przejmuj. Ja miałem na próbę podłączone między RB zwykłe Blue i w garażu na suficie nie widziałem różnicy ( różnica w długości fali wynosiła może 15 nm)

• Dziękuję 1