Sir_Yaro Opublikowano 25 Listopada 2013 #41 Opublikowano 25 Listopada 2013 Moze być uszkodzona, może się przegrzewać, może być na zupełnie inne napięcie i prąd. Diabli wiedzą. Weź inny zasilacz (taki jaki wymaga dioda) i spawdz czy na nim dobrze świeci.
mrowa77 Opublikowano 25 Listopada 2013 #42 Opublikowano 25 Listopada 2013 Zasilacz ma za duże napięcie miałem ten sam problem Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
sokoltdx Opublikowano 25 Listopada 2013 #43 Opublikowano 25 Listopada 2013 Sprawa wyjasniona: Pojechalem do sklepu i chciałem kupić drugi zasilacz. Sprzedawca po podlaczeniu śmiało oznajmij, że dioda nie ma 10W a ma 30W, także zasilacz nie dawał rady i kupiłem nowy za 20zł ( 12V 3,5A) , teraz Led daje aż miło a ja mam 30W w cenie 10W ( 14zl- tak to ta sama osoba z allegro, widocznie musza miec niezly burdel skoro ciągle mylą zamówienia)
mrowa77 Opublikowano 25 Listopada 2013 #44 Opublikowano 25 Listopada 2013 To ci się udało ja miałem dwa różne naświetlacze 10w i w każdym był zasilacz o innym napięciu Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
Damian780425 Opublikowano 1 Grudnia 2013 #45 Opublikowano 1 Grudnia 2013 A pochwali się ktoś filmikiem w dobrej jakości z naświetlaczem 14000k nad akwarium :-) Jestem bardzo ciekawy .
sokoltdx Opublikowano 1 Grudnia 2013 #46 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Postaram się nakręcić jutro, niestety kamera jak i aparat w telefonie nie dają zbytnio rady pokazać tego koloru co jest w rzeczywistości, lustrzanka pięknie sobie z tym radzi ale padło mi gniazdo od kart CF ale może jutro to ogarnę i wrzucę Jak widać niżej wychodzi ewidentny fiolet, na żywo jest to odcien niebiesko/fioletowy. Pokombinuję jeszcze z 2 słabszymi diodami 6500-10000K w celu lekkiego złamania odcieniu;)
Neno Opublikowano 3 Grudnia 2013 #47 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Pytanie... dużo światła ucieka "do góry", "na ścianę" w wersji bez pokrywy i bez korony ?
sokoltdx Opublikowano 3 Grudnia 2013 #48 Opublikowano 3 Grudnia 2013 U mnie nic nie ucieka bo leda mam w obudowie po naświetlaczu, więc świeci tylko w 1 kierunku. Trochę światła zawsze odbija się od tafli wody. Co do filmiku dalej nie mam możliwości nagrania
Neno Opublikowano 4 Grudnia 2013 #49 Opublikowano 4 Grudnia 2013 No trudno- ryzykuję. Zamówiłem na jeden zbiornik i dziś oraz jutro zajmę się jego serwisem, przeróbka. Może nawet jakaś fotorelacja z tego powstanie
cmyk Opublikowano 4 Grudnia 2013 #50 Opublikowano 4 Grudnia 2013 ja w innych wątkach pokazywałem jak wymieniam diody z allegro w naświetlaczach typy slim. Po 2 miesiącach żaden z 3 naświetlaczy nie spalił sie jedynie czyściłem szybki które zaszły mgłą od środka. Naświetlacze leżą na szybach nakrywowych mają nad sobą 15 cm przestrzeni do pokrywy i nie nagrzewają sie specjalnie mocno z czego niezadowolona jest kotka która do tej pory wygrzewała sie na pokrywie zasilanej świetlówkami 2x56W Z moich obserwacji te wszystkie naświetlacze mają diody 5500 K i niestety świecą światłem ciepłym pomimo że reklamują jako zimne białe. We wszystkich 3 zmieniłem na diody 12000K z lekką niebieską poświatą. Cały czas nie jestem pewien czy zasilacz w nich nie ma za małej mocy (600mA) wyglad zbiornika z 2 lampami z podmieniona dioda LED barwa 12000 K śwaiatło wpada w niebieski widać to po prawej czesci zbiornika na koncy po lewej stara dioda led Uploaded with ImageShack.us slabe zdjecie ale widac lepiej roznicę Uploaded with ImageShack.us efekt końcowy
Rekomendowane odpowiedzi