Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja już panowie miałem okazję je zwiedzić, powiem Wam robi wrażenie. Tego nie da się opisać słowami, nie oddadzą tego nawet foty jakie mam i niedługo wstawię na stornach klubowych. Choć nie powiem łatwo focić nie było,

z racji tej że nie było jeszcze oficjalnie otwarte było tam tylko znikome oświetlenie, a wręcz ciemno jak u Malawijczyka w .... Do tego szyby słusznej grubości. Tak więc powiem tak to trzeba zobaczyć na własne oczy wejść tam i to zobaczyć.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Ja oglądałem oćeanarium na Krecie. Podobno najwieksze jest w Hiszpanii, wiec czekam na otwarcie i jadę z rodzina oglądać. A budowa mini oceanarium? Nie jest łatwe, ale nie jest niemozliwe. Gdzies w sieci oglądałem zdjęcia goscia, ktory stworzył sobie mini oceanarium budując je z betonu, pod domem, ktory zaczal budować. Grube żelbetonowe fundamenty stały u podstawy domu i były ścianami i dnem akwariow. Potem szyby zespolone wstawione w okna pomieszczeń zbiorników. Do tego dodatkowe filtry i aquaponika zrobiona na zasadzie ogrodu zimowego i wody przepływającej pośród wodnych roslin. Gdzies to musze znależć....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

byłem, widziałem, na początku zrobiło na mnie duże wrażenie ale czym więcej czasu mijało od wyjścia z zoo to coraz więcej rzeczy mi tam przeszkadza.