Skocz do zawartości

Album - Prace

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsze wrażenie - na "zajawki" dałbym stałe zdjęcia a nie zmieniane losowo z "zawartości wewnętrznej".

Specjalnie miniatury są losowane, urozmaici wygląd a może zachęci do obejrzenia czegoś nowego.

Opublikowano
Z wielkością zdjęć dla "nieklubowiczów" poszaleliście. Ale rozumiem, muszą być jakieś plusy dodatnie członkowstwa. Brakuje linka do Albumu w "Przejdź do.." warto dodać, bo efekt końcowy jest bardzo miły w odbiorze. Jak już wszyscy będą znać na pamięć Album, to warto by zrobić sekcję "nowe zdjęcia".

Zgodnie z życzeniem, moduł zdjęć dodanych w ciągu ostatniego tygodnia pojawia się po prawej stronie.

Link w forumowym "Przejdź do..." dodany.

-- dołączony post:

To też jest argument, ale coś za coś - IMHO wzrokowcom losowane miniatury utrudniają szukanie.

Szukajka jest na górze. Im lepiej opisany gatunek tym większe szanse znalezienia zdjęcia również w albumie.

-- dołączony post:

Jakiej wielkości są te fotki bo mnie się wydaje że mam miniaturki?

Miniatury 129px × 100px, "pocztówki" wysokości 400px , wyświetlane w podglądzie w zależności od wielkości ekranu ale generalnie wielkość surowych masz podaną w opisie. To jest kompromis między eleganckim wyświetlaniem a rozwaleniem na cały ekran z paskami przewijania, bo 4000 x 3000 nikomu się zmieści. Mógłbym przełączyć na inny skrypt podglądu oryginałów, wtedy pod prawym przyciskiem myszy miałbyś "pokaż obrazek" i normalnie w nowym oknie, ale jak to się będzie wyświetlać to już zależy od przeglądarki.Kompromis ;]

• Dziękuję 1
Opublikowano
Szukajka jest na górze. Im lepiej opisany gatunek tym większe szanse znalezienia zdjęcia również w albumie.

Wzrokowcy raczej szukają zdjęć kierując się obrazkami (miniaturkami), a nie tekstową szukajką.

Opublikowano

No u mnie są wielkości +/- mojej fotki w stopce :( czyli coś nie tak.

----------------

Zapewne moderator to nie klubowicz ;) może też z tym związane są moje problemy z serwisem?

Opublikowano
Wzrokowcy raczej szukają zdjęć kierując się obrazkami (miniaturkami), a nie tekstową szukajką.

Wg mnie zmieniające się fotki urozmaicają Album ... i prowokują do nauczenia się nazw i poznawania kolejnych katalogów ;)

-- dołączony post:

No u mnie są wielkości +/- mojej fotki w stopce :( czyli coś nie tak.

----------------

Zapewne moderator to nie klubowicz ;) może też z tym związane są moje problemy z serwisem?

a klikałeś na fotkę ... ona dopiero wtedy się rozszerza