Lampa led
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez jaras · Opublikowano
Cześć. Jakoś nie widzę takiego połączenia. Ryby non mbuna inaczej się zachowują niż mbuna... Wielkościowe, to też nie będzie grało z sobą w temacie ryb. Mbuna będzie rządziła w akwarium , a non mbuna będzie się ukrywała po kątach. Raczej radzę abyś poszedł w jednym kierunku ewentualnie dodając do tego jeden gatunek z jednej lub drugiej grupy ryb. -
Przez lukBB · Opublikowano
Odpowiem z przekorą: kształtki K1 lub gąbka😉 najlepszy stosunek ceny do powierzchni. Proponuje lekturę: https://forum.klub-malawi.pl/topic/26069-media-filtracyjne-i-ich-skuteczność/ -
Przez dbst13 · Opublikowano
Zbiornik jak w tytule. Narodził się pomysł z nietypową obsadą.... mianowicie połączeniem np. 2 gatunków mbuny z 2 gatunkami non mbuny Szukam gatunków, które mogłyby razem zagrać. Z non mbuny po głowie chodzą mi oczywiście Aulonocary np. lwanda, uni reef, Red flush poza tym protomelas red empress lub steveni taiwan reef-taki trochę must have i Ew. placidochromis otter tsatno rock lub jalo reef. Z mbuny z kolei: maingano, cynotilapia zebroides, acei, Metriaclima msobo magunga lub Fainzilberi maison reef, Labidochromis perlmutt. -
Przez GOLUMN · Opublikowano
Witam wszystkich. Proszę o radę co lepsze: - Matrix - Pumeks ogrodniczy - Lawa wulkaniczna -
Przez mmaciejewsk · Opublikowano
Przepraszam, zbiornik 120x50x50 Mam kilka pozycji które wizualne mi się podobają. pseudotropheus saulosi labidochromis sp hongi red sunflower / ewentualnie kakusa Pseudotropheus demasoni Rdzawy Pseudotropheus sp acei luwala reef Cynotilapia zebroides afra cobue Czy jakaś aulonacara wchodzi w grę przy takim zbiorniku? Dziękuję za rady -
Przez lukBB · Opublikowano
Dzięki za ostrzeżenie👍 tło mam co prawda że styroduru który jest nieco twardszy niż styropian ale będę miał na uwadze. Ciekawe jak sytuacja u @marcin73m? Marcin też je ma i tło ze styropianu chyba od TerraArt... -
@Vrzechuniestety "kąt" jest tylko na 80x50, ale że posiadam również zbiornik 120x50x50 jakoś te ryby pomieszcze. Nie wiem jeszcze co gdzie przeniose , ale to mam chwilę do namysłu. Zawsze zostaje opcja z projektem 180x50x50, który odwleka się u mnie w czasie już 2 rok. Ale to projekt dla non mbuny zarezerwowany. -
Jak w temacie z wielką chęcią nabędę lethrinops najłatwiej Red cap itungi. Inne też mile widziane. -
Przez ironclad · Opublikowano
ale było mało i wpadł mi jeszcze w ręce sterownik https://pl.aliexpress.com/item/1005006420166736.html?src=google&pdp_npi=4%40dis!PLN!93.42!65.39!!!!!%40!12000037101065637!ppc!!!&src=google&albch=shopping&acnt=708-803-3821&isdl=y&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&aff_platform=google&aff_short_key=UneMJZVf&gclsrc=aw.ds&&albagn=888888&&ds_e_adid=&ds_e_matchtype=&ds_e_device=c&ds_e_network=x&ds_e_product_group_id=&ds_e_product_id=pl1005006420166736&ds_e_product_merchant_id=109198735&ds_e_product_country=PL&ds_e_product_language=pl&ds_e_product_channel=online&ds_e_product_store_id=&ds_url_v=2&albcp=19735245762&albag=&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAk8G9BhA0EiwAOQxmfppGub6Mon2_TPm7e5aVc4NHbhRKVrVq-QZNTfkTjAxnYVn57Too9BoCekkQAvD_BwE chcę podpiąć jeszcze 2 osobne listwy led i zasymulować wschód i zachód słońca ale w taki sposób aby oświetlenie przechodziło z lewa do prawa osiągajac 100 procent w zenicie czyli na środku zbiornika a jak nie uda się to zawsze jest 5 kanałów i kazdy można osobno wysterować
-
-
Tematy
-
Grafiki
Rekomendowane odpowiedzi