Koszi Opublikowano 1 Lipca 2007 #11 Opublikowano 1 Lipca 2007 Witam,ja w 375 l mam Weipro 300W moim zdaniem to dobra grzałka
harisimi Opublikowano 1 Lipca 2007 #12 Opublikowano 1 Lipca 2007 a w 240L wystarczyły by 2x50W czy lepiej 1x150w ?? bo cenowo mniej więcej wyjdzie tyle samo. 150w polecana jest do akwa 200-300L dwie 50W może chyba być za mało to może 2x75W ?? aaa i mowa o grzałkach JAGERA ;] Raczej 2x75 W choć jak masz w miarę ciepłą chatke i stałą temperature to wystarczy i 2x50 W.
zamioculcas Opublikowano 2 Lipca 2007 #13 Opublikowano 2 Lipca 2007 Ja mam u siebie Jagera 200w w 240L, i powiem tak od tej pory kupuje tylko markowe rzeczy wystarczająco wkurza mnie moj filtr wew aquaela który zbiera tak słabo że szkoda prądu na niego!!
Ksiaze_Kluska Opublikowano 8 Lipca 2007 #14 Opublikowano 8 Lipca 2007 no coz ja polecam tylko i wylacznie skalara pokolenia akawarystow sie wychowaly na tym sprzecie, nigdy mnie nie zawiodla najlepsze grzalki jakie mialem kiedykolwiek zreszta poczytaj opinie na grupach dyskusyjnych, skalar to juz legenda akwarystyki http://www.skalar.pl/
grzechp Opublikowano 8 Lipca 2007 #15 Opublikowano 8 Lipca 2007 ja podobnie jak Ksiaze_Kluska stosuje tylko skalara, a w kotnikach zwykłą grzałkę podłączoną do regulatora temperatury prosto tanio i niezawodnie, niewątpliwie dodatkową zaletą stosowania grzałek skalar jest to że nie muszę wkładać rąk do zbiornika żeby podregulować temperaturę
garabasz Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor #16 Opublikowano 8 Lipca 2007 Kupiłem Jagera. Co prawda jeszcze jej nie mam ale myślę że poniedziałek, wtorek paczka dojdzie w całości
Ksiaze_Kluska Opublikowano 8 Lipca 2007 #17 Opublikowano 8 Lipca 2007 no coz tak wybrales, cenowo jager to porazka cenowa w stosunku do skalara a jakosc - zwykla grzalka na stykach z bimetalu
blizniak2 Opublikowano 8 Lipca 2007 #18 Opublikowano 8 Lipca 2007 A ja od pewniege czasu używam WEIPRO. Kupiłem kiedyś przypadkiem ze względu na cenę i przy nich pozostanę. Jaggera miałem i mi padł, Tetra spaliła się po tygodniu, Aquaela miałem i nie polecę go nikomu. A Weipro nie dość że tania to jeszcze termostat działa bez zarzutu, łatwo się zmienia temperaturę, wskaźniki są widoczne. Zresztą opisałem grzałkę w dziale POD LUPĄ na www.AKWARIUM.iNFO.pl (http://www.akwarium.info.pl/index.php?o ... Itemid=166) Co do Skalara to oprócz nie mogę mu nic zarzucić oprócz tego, że jest dłuższy od WEIPRO.
mmartyr Opublikowano 10 Lipca 2007 #19 Opublikowano 10 Lipca 2007 Z prostych grzałek w zakresie cenowym do 35 zł najmniej awaryjne są Weipro. Grzałki Aquaela znam słabo z ostrożności ale Elite to pod względem jakościowym dno - największy (i nieporównywalny do innych modeli) odsetek tych urządzeń wraca niesprawnych na gwarancji. Tanią i bardzo dobrą grzałką jest skalar z elektronicznym termostatem przy wtyczce - jakością wykonania powala całą konkurencję.
blizniak2 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 #20 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Trochę nie zgodzę się w kwestii wykonania. Tu niestety termostat zewnętrzny pozostawia wiele do życzenia.
Rekomendowane odpowiedzi